Jacques Villeneuve: "Verstappen is nog steeds een kind"

Jacques Villeneuve heeft in de Canadese media uitgehaald naar Max Verstappen. Dit keer had Villeneuve het een en ander te vertellen over de manier waarop de Red Bull-coureur zich uitte tijdens de persconferentie op donderdag, waarin Verstappen liet weten een "kopstoot" uit te delen aan degene die nog eens naar de crashes durfde te vragen.

Jacques Villeneuve: "Verstappen is nog steeds een kind"
©Getty Images / Red Bull Racing

"Het is de taak van een journalist om over feiten te kunnen schrijven, zelfs als Verstappen de vraag al honderd keer heeft beantwoord", aldus Villeneuve tegen Le Journal.

Villeneuve voegt er nog aan toe: "Het is een taak van een coureur om vragen te beantwoorden - als de vragen gerechtvaardigd zijn. Maar Verstappen had niet het recht om zich zo vijandig op te stellen en zo te reageren."

'Verstappen is nog steeds een kind'

"Je moet je bewust zijn van je gemaakte fouten om vooruitgang te kunnen boeken, en dat heeft hij nog niet gedaan", concludeert de Canadees. "In plaats daarvan toont hij een gebrek aan respect en onderwijs."

"Op een bepaalde manier is het nog steeds een kind. Hij werd uit de wieg in een auto gezet. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hij niet op het niveau van Ricciardo zit."

"Als Red Bull hem ziet als de toekomst, moet hij zijn teamgenoot verslaan. Ondertussen is het tegendeel waar. Hij [Max Verstappen] wordt overschat", vindt de enkelvoudig wereldkampioen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.