Jacques Villeneuve: 'Verstappen indrukwekkend, Ocon schandalig'

Jacques Villeneuve: 'Verstappen indrukwekkend, Ocon schandalig'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft na zijn aanvaring met Esteban Ocon bijval gekregen uit een onverwachte hoek. Voormalig Formule 1-kampioen Jacques Villeneuve heeft de actie van Esteban Ocon ten opzichte van Max Verstappen schandalig genoemd.

Ocon wilde zich tijdens de Grand Prix van Brazilië van een ronde achterstand ontdoen en raakte Max Verstappen, die de race op dat moment leidde, zodanig dat ze beiden in een spin raakte.

"Een belachelijke en schandalige actie", noemt Villeneuve het tegenover Autosport.com. "Het aller ergste is nog dat iedereen kon zien wat er gebeurden en dat hij daarna niet eens zijn excuses maakte over de boardradio. Het is helemaal niet erg als je toegeeft dat je fout zit. Hij is in de afgelopen jaren meermaals betrokken geweest bij incidenten, maar het is nooit zijn schuld."

Na de race kwamen de twee jongelingen elkaar tegen bij de weegschaal. En daar kwam het tot een soort handgemeen. Max Verstappen vond dat Ocon een stomme reactie gaf over het incident en raakte oververhit. De Nederlander duwde Ocon driemaal en hiervoor werd hij uiteindelijk door de FIA bestraft met twee dagen taakstraf voor de FIA.

Hierin kiest Villeneuve de kant van Max Verstappen. "Ik denk dat hij [Max Verstappen] zich nog heeft ingehouden. Hij heeft hem niet eens een klap verkocht. Dit is precies wat we willen zien: gladiatoren en emoties. Dit was dus mooi om naar te kijken", aldus Villeneuve.

Villeneuve heeft zich in het verleden meermaals negatief uitgelaten over Max Verstappen, maar nu lijkt de Canadees helemaal om. "Max was echt geweldig", vervolgt Villeneuve. "Het is net of we naar een ander persoon kijken, hij heeft echt een stap voorwaarts gezet. In de laatste races is hij erg indrukwekkend geweest."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.