VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Jacques Villeneuve over Ricciardo: "Het gaat bergafwaarts"

Jacques Villeneuve over Ricciardo: "Het gaat bergafwaarts"
©Getty Images / Red Bull Racing

Jacques Villeneuve denkt dat Red Bull-coureur Daniel Ricciardo zenuwachtig begint te wordan van de successen van Max Verstappen. De Canadees ziet daarnaast Ricciardo ook geen wereldkampioen worden, "omdat hij door het team niet wordt behandeld als een kampioen", aldus Villeneuve.

'Ricciardo is niet in vorm'

"Hij [Daniel Ricciardo] kon het hele weekend [in Oostenrijk] niet goed overweg met de auto en hij lijkt niet in vorm te zijn", aldus Villeneuve tegenover het Duitse Motorsport-Magazin.

"Tot een maand terug was hij nog de teamleider, ook wat de stand in het kampioenschap betreft", gaat de 47-jarige verder over Ricciardo.

"Ik denk dat hij ook gefrustreerd is omdat hij niet als een kampioen wordt behandeld. Hij zal ook niet een contract krijgen [bij Red Bull] wat op het zelfde niveau zit van zijn teamgenoot."

Volgens Villeneuve had Ricciardo eerder een besluit moeten nemen over zijn toekomst, maar "hij wachtte en wachtte en toen sloten de deuren bij Mercedes en Ferrari, nu gaat het bergafwaarts en begint de frustratie in te zetten."

RaceNotes, Aflevering 2 - Frank Korsel, Julian Verheul en Ries Boogert praten nog even over de F1 GP van Bahrein en blikken vooruit op de Grand Prix van Sakhir. Verder bespreken we het Haas-contract van Nikita Mazepin. Daarnaast hebben we het over de plaatsvervanger van Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die eerder deze week positief testte op COVID19. Je hoort het allemaal hieronder in de laatste aflevering van RaceNotes, de podcast van MotorsportZ.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
George Russell vervangt in Sakhir Lewis Hamilton. Gaat de jonge Brit Valtteri Bottas verslaan?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.