'Jacques Villeneuve niet beledigend, hij wordt verkeerd begrepen'

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve komt regelmatig in het nieuws door zijn vlijmscherpe kritieken, die niet altijd even goed aankomen bij de betrokkenen en de racefans. Maar zijn collega bij Canal+, Julien Fébreau, denkt dat de oud-kampioen niet altijd even goed wordt begrepen.

'Jacques Villeneuve niet beledigend, hij wordt verkeerd begrepen'
©Getty images / Red Bull Racing

Vaak bekritiseerd door zijn openhartigheid

Julien Fébreau en Jacques Villeneuve werken nu sinds 2013 samen al commentators en analisten bij het Franse Canal+ en sinds die tijd is er een vriendschap ontstaan. Door de jaren heen zaten de twee zeer regelmatig met elkaar in de cabine om de grands prix te verslaan.

Vaak bekritiseerd door zijn openhartigheid, kan Jacques Villeneuve vaak niet iedereen behagen, maar voor collega Julien Fébreau is de inwoner van Canadese Quebec een eerlijk en oprecht persoon.

"Werken met Jacques is uitzonderlijk, hij is mens en geen politicus. Als hij je iets te zeggen heeft, dan zal hij je dat recht voor de raap zeggen", laat Fébreau optekenen door MSN. "Je zal je achteraf nooit door hem verraden voelen."

"Hij loopt ook niet met z'n handen in de zijn zakken. Jacques weet alles en volgt alles. Ik merk dat hij steeds meer een journalist wordt. Hij heeft hoe dan ook de juiste instelling."

"'s Morgen in de auto, tussen het hotel en het circuit, wanneer we even een kwartiertje in de auto zitten, stelt hij me 40 tot 50 vragen over de Formule 1. Maar ook over de wereldpolitiek, wetenschap en videogames. Hij wil alles over van alles weten en dan hebben we samen een hoop lol."

Villeneuve is regelmatig erg kritisch over landgenoot Lance Stroll, en meer recent over Lewis Hamilton. Maar Julien Fébreau gelooft dat Jacques Villeneuve gewoon verkeerd wordt begrepen.

"Ik ben van mening dat Jacques beledigend is, maar iedere keer mensen weer stof geeft tot nadenken. Als je zijn denkwijze kent, zal je er achter komen dat hij op de zelfde manier dacht als jij. Hij heeft gewoon een ander denkpatroon dan de meesten."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.