Jacques Villeneuve: "Meerdere teams in groot gevaar"

Jacques Villeneuve: "Meerdere teams in groot gevaar"
© Getty images/Red Bull Racing

Volgens Jacques Villeneuve zal de mondiale uitbraak van het COVID-19-virus sommige Formule 1-teams ertoe kunnen dwingen om de deuren permanent te sluiten. Volgens de enkelvoudige wereldkampioen hoeft dat niet eens een slechte zaak te zijn.

Er is nog altijd geen zich op wanneer het Formule 1-kampioenschap 2020 kan beginnen. De sport hoopt in de zomer te kunnen beginnen, maar feitelijk kan niemand met enige zekerheid een herstart inplannen. Tot nu toe zijn er acht Grands Prix uitgesteld of afgelast, maar aan deze lijst worden naar verwachting nog meer evenementen toegevoegd.

De Formule 1 haalt een fors percentage van de inkomsten uit de inleg van Grand Prix-organisatoren. Aangezien er niet gereden wordt is de sport momenteel niet goed in staat om de teams tegemoet te komen met financiële middelen. Deze middelen zijn de miljoenen die de teams in de voorgaande jaren hebben verdiend met het behalen van WK-punten.

"Meerdere teams verkeren in groot gevaar", meent Villeneuve in gesprek met Canal+ "Maar het zal er voor zorgen dat de teams nieuwe manieren vinden om te overleven, er zal 'grote schoonmaak' gehouden worden."

Er breken moeilijke tijden aan

"Sommige teams hadden het de afgelopen jaren al niet makkelijk em worstelden al om te overleden, zelfs toen de Formule 1 [voor de coronacrisis] nog gezond was. Voor sommige teams breken moeilijke tijden aan", vervolgt de enkelvoudig wereldkampioen, die meent dat het niet eens de kleinste teams zijn die zullen lijden onder de huidige situatie. "Zij [de kleinere teams] zijn het gewend om met kleinere budgetten te werken."

Sponsors zullen zich terugtrekken

"Het zijn de grotere teams die het niet makkelijk zullen krijgen. Omdat er niet gereden wordt kunnen zij niet aan hun contracten met de grote sponsors kunnen voldoen. Het zal de sponsors een excuus geven om zich terug te trekken en niet uit te betalen", aldus de 48-jarige Canadees.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.