Jack Aitken debuteert in F1: "Ik ben helemaal in de wolken"

Jack Aitken debuteert aanstaand weekend tijdens de Grand Prix van Sakhir in de Formule 1. De F2-coureur vervangt George Russell, die op zijn beurt de met COVID19 besmette Lewis Hamilton bij Mercedes vervangt. Aitken is natuurlijk heel erg blij met deze kans.

Jack Aitken debuteert in F1: "Ik ben helemaal in de wolken"
© F1.com

"Ik ben helemaal in de wolken dat ik dit weekend de kans krijg om bij Williams te debuteren en ik ben ontzettend blij dat George [Russell] ook zijn kans krijgt!", aldus de 25-jarige Jack Aitken in het persbericht van Williams F1. "Ik meen het echt als ik zeg dat ik me hier erg thuis voelde sinds ik eerder dit jaar bij Williams kwam, dus om mijn kans te krijgen om het team te helpen die ongrijpbare puntenfinish te behalen, is op zijn zachtst gezegd een buitengewoon bevredigende gelegenheid."

"Ik zal er de komende dagen alles aan doen om me voor te bereiden, maar eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik er klaar voor ben sinds Melbourne. Ik wil Lewis [Hamilton] ook het beste wensen bij zijn herstel, en ik wens George, die dit weekend de kans krijgt om in de Mercedes te rijden, heel veel succes."

Lees hieronder verder

Simon Roberts, waarnemend teambaas, voegde toe: "We zijn heel blij dat we Jack Aitken de kans kunnen geven om zijn Formule 1-racedebuut te maken. Jack kwam aan het begin van dit seizoen bij Williams, en ondanks COVID19-beperkingen, wat betekent dat we niet zoveel met hem hebben kunnen communiceren als we zouden willen, is hij snel een geliefd lid van het team geworden. We kijken ernaar uit om hem in de praktijk te zien voortbouwen op zijn eerdere ervaring met autorijden, om te zien wat hij kan doen in een kwalificatie- en racesituatie."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Jack AitkenSimon RobertsWilliams F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.