Italiaanse pers neemt Sebastian Vettel flink op de korrel

Sebastian Vettel heeft het opnieuw niet makkelijk. Vooral in de Italiaanse pers moet de viervoudig wereldkampioen het flink ontgelden. Er wordt zelfs gezegd dat de Duitser van een zwaan in een lelijk eendje is veranderd.

Italiaanse pers neemt Sebastian Vettel flink op de korrel
© Ferrari F1

Tijdens de Grand Prix op Monza maakte Sebastian Vettel een stuurfout en keerde op een kansloze manier terug op de baan. Hierbij raakte hij Racing Point-coureur Lance Stroll. De Duitser werd bestraft met een stop-and-go penalty, daarnaast ontving hij drie strafpunten op zijn racelicentie.

De fout is in de Italiaanse media niet ongemerkt voorbij gegaan. En niet alleen die fout, maar ook het feit dat teamgenoot Charles Leclerc vanaf poleposition de race voor Ferrari won, doet Vettel geen goeds op in de pers.

Men spreekt dat zijn handelen tijdens de race op Monza niet kampioen-waardig is. Er wordt ook gesproken over het 'Leclerc-virus' wat Vettel met zich meedraagt. Bij La Stampa spreekt men zelfs over 'de zwaan die een lelijk eendje is geworden'.

Bij Corriere dello Sport trekt met ook van leer en wordt gedoeld op een vroegtijdig pensioen voor Sebastian Vettel. "De toekomst van Vettel staat op het spel. Wil je echt nog een paar jaar blijven?", aldus Corriere dello Sport.

Mocht Vettel inderdaad denken aan stoppen, dan is er in ieder geval geen plek voor hem bij Red Bull Racing. Zo liet dr. Helmut Marko tegenover Speed Week weten. "Ik heb geen idee hoe de toekomst van Vettel eruit ziet. We hebben mooie jaren met hem meegemaakt, maar nu hebben we onze eigen vier coureurs", aldus de Oostenrijker.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.