Italiaanse pers neemt Sebastian Vettel flink op de korrel

Sebastian Vettel heeft het opnieuw niet makkelijk. Vooral in de Italiaanse pers moet de viervoudig wereldkampioen het flink ontgelden. Er wordt zelfs gezegd dat de Duitser van een zwaan in een lelijk eendje is veranderd.

Italiaanse pers neemt Sebastian Vettel flink op de korrel
© Ferrari F1

Tijdens de Grand Prix op Monza maakte Sebastian Vettel een stuurfout en keerde op een kansloze manier terug op de baan. Hierbij raakte hij Racing Point-coureur Lance Stroll. De Duitser werd bestraft met een stop-and-go penalty, daarnaast ontving hij drie strafpunten op zijn racelicentie.

De fout is in de Italiaanse media niet ongemerkt voorbij gegaan. En niet alleen die fout, maar ook het feit dat teamgenoot Charles Leclerc vanaf poleposition de race voor Ferrari won, doet Vettel geen goeds op in de pers.

Men spreekt dat zijn handelen tijdens de race op Monza niet kampioen-waardig is. Er wordt ook gesproken over het 'Leclerc-virus' wat Vettel met zich meedraagt. Bij La Stampa spreekt men zelfs over 'de zwaan die een lelijk eendje is geworden'.

Bij Corriere dello Sport trekt met ook van leer en wordt gedoeld op een vroegtijdig pensioen voor Sebastian Vettel. "De toekomst van Vettel staat op het spel. Wil je echt nog een paar jaar blijven?", aldus Corriere dello Sport.

Mocht Vettel inderdaad denken aan stoppen, dan is er in ieder geval geen plek voor hem bij Red Bull Racing. Zo liet dr. Helmut Marko tegenover Speed Week weten. "Ik heb geen idee hoe de toekomst van Vettel eruit ziet. We hebben mooie jaren met hem meegemaakt, maar nu hebben we onze eigen vier coureurs", aldus de Oostenrijker.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET