Investeerders Rich Energy proberen sponsordeal met Haas F1 te redden

De sponsorovereenkomst tussen Rich Energy en het Formule 1 team van Haas F1 is feitelijk nog niet ten einde. Williams Storey, de CEO van het Rich Energy, heeft zonder tussenkomst of wetenschap van de investeerders van het drankjesmerk gehandeld. Storey heeft niet de bevoegdheid om zoiets zonder tussenkomst van de investeerders te doen.

Investeerders Rich Energy proberen sponsordeal met Haas F1 te redden
© Jens Mommens

Zonder ergens omheen te draaien en vrij opmerkelijk liet Rich Energy via het account op Twitter weten per direct de sponsorovereenkomst met Haas F1 te beëindigen. Tegenvallende prestaties van het Haas F1 Team en de politiek die in de sport heerst zouden hieraan ten grondslag liggen.

Bronnen hebben nu aan Motorsport.com laten weten dat de tweet geschreven is door of in opdracht van Storey, zonder dat de aandeelhouders hiervan op de hoogte waren gebracht. En die zijn op zijn zachtst gezegd 'not amused' door de actie van Storey. "De deal is niet beëindigd", deelt een van de bronnen mee. "William [Storey] heeft niet de beslissingsbevoegdheid om dit te doen. De investeerders proberen de PR-puinhoop nu op te ruimen. Verder is het 'business as usual'."

Vandaag kwam het Haas F1 Team naar buiten met een tweet, als reactie op het bericht van Rich Energy en de vragen vanuit de media. "Rich Energy is op dit moment de titelsponsor van het Haas F1 Team. Ik kan verder niet ingaan op de contractuele relatie tussen ons beide, omdat dit vertrouwelijke informatie betreft."

Storey gooide er bij de Britse krant The Sun nog eens wat extra olie op het vuur: "We hebben het contract stopgezet. Jammer, maar gezien de recente gebeurtenissen een logische beslissing. Het zijn aardige mensen bij Haas, maar de auto gaat achteruit. We hebben een product dat superieur is aan dat van Red Bull en om dan als een melkwagen achteraan te rijden is een ramp voor ons", aldus Rich Energy CEO William Storey.

De schade die het merk Rich Energy intussen heeft opgelopen is enorm. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat de sponsordeal met Haas F1 alsnog ten einde gaat kopen, maar dan niet zonder tussenkomst van een gerechtshof.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET