Investeerders Rich Energy proberen sponsordeal met Haas F1 te redden

Investeerders Rich Energy proberen sponsordeal met Haas F1 te redden
© Jens Mommens

De sponsorovereenkomst tussen Rich Energy en het Formule 1 team van Haas F1 is feitelijk nog niet ten einde. Williams Storey, de CEO van het Rich Energy, heeft zonder tussenkomst of wetenschap van de investeerders van het drankjesmerk gehandeld. Storey heeft niet de bevoegdheid om zoiets zonder tussenkomst van de investeerders te doen.

Zonder ergens omheen te draaien en vrij opmerkelijk liet Rich Energy via het account op Twitter weten per direct de sponsorovereenkomst met Haas F1 te beëindigen. Tegenvallende prestaties van het Haas F1 Team en de politiek die in de sport heerst zouden hieraan ten grondslag liggen.

Bronnen hebben nu aan Motorsport.com laten weten dat de tweet geschreven is door of in opdracht van Storey, zonder dat de aandeelhouders hiervan op de hoogte waren gebracht. En die zijn op zijn zachtst gezegd 'not amused' door de actie van Storey. "De deal is niet beëindigd", deelt een van de bronnen mee. "William [Storey] heeft niet de beslissingsbevoegdheid om dit te doen. De investeerders proberen de PR-puinhoop nu op te ruimen. Verder is het 'business as usual'."

Vandaag kwam het Haas F1 Team naar buiten met een tweet, als reactie op het bericht van Rich Energy en de vragen vanuit de media. "Rich Energy is op dit moment de titelsponsor van het Haas F1 Team. Ik kan verder niet ingaan op de contractuele relatie tussen ons beide, omdat dit vertrouwelijke informatie betreft."

Storey gooide er bij de Britse krant The Sun nog eens wat extra olie op het vuur: "We hebben het contract stopgezet. Jammer, maar gezien de recente gebeurtenissen een logische beslissing. Het zijn aardige mensen bij Haas, maar de auto gaat achteruit. We hebben een product dat superieur is aan dat van Red Bull en om dan als een melkwagen achteraan te rijden is een ramp voor ons", aldus Rich Energy CEO William Storey.

De schade die het merk Rich Energy intussen heeft opgelopen is enorm. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat de sponsordeal met Haas F1 alsnog ten einde gaat kopen, maar dan niet zonder tussenkomst van een gerechtshof.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.