Interne machtsstrijd loopt uit de hand in Maranello
©Scuderia Ferrari

Interne machtsstrijd loopt uit de hand in Maranello

14 dec 2018 - 11:44
Julian Verheul

Het is al langer bekend dat de topmannen van het Ferrari Formule 1 team Maurizio Arrivabene en Mattia Binotto elkaar niet kunnen luchten of zien. Een interne machtsstrijd dreigt opnieuw voor een diepe crisis te gaan zorgen. Een medewerker van de Italiaanse equipe doet nu een boekje open over de onderlinge strijd.

Net als in 2017 gingen de titelkansen in de tweede helft van seizoen in rook op. Mercedes nam het stokje over en de Duitsers waren samen met Lewis Hamilton onoverwinnelijk. De zilveren bolide kende alleen maar sterke updates terwijl Ferrari alleen maar langzamer werd. Sebastian Vettel maakte tevens een hoop fouten. Na zijn blamage in Duitsland, ging Vettel ook onderuit in Italië, Japan en Amerika. In alle drie de races spinde Vettel na aanvaringen met Hamilton, Verstappen en Ricciardo.

Teambaas Arrivabene gaf technisch directeur Binotto de schuld voor de matige bolide in de tweede seizoenshelft. Ook Vettel zelf staat aan de kant van de chef en reageerde kritisch op het ontwerp van Binotto. Voormalig Ferrari-president Sergio Marchionne die in juli dit jaar onverwachts kwam te overlijden, had grote plannen met de technische leider. Een insider laat weten: "Marchionne had grootste plannen met Binotto. Wat die plannen precies inhouden is niet bekend, zeker is dat hij meer vrijheid zou krijgen op technisch gebied en meer inspraak binnen het team.

Het overlijden van de Ferrari-president veranderde de sfeer die onder controle leek te zijn. Binotto kan niet goed door een deur met Arrivabene en de grootste plannen werden niet doorgevoerd. De nieuwe Ferrari-president John Elkann zal er alles aan moeten doen om de rust weer te laten wederkeren. "Er zijn een aantal opties die Elkann kan laten uitvoeren", gaat de insider verder. "Elkann kan Binotto laten gaan naar Mercedes en zo Arrivabene behouden, de tweede optie is dat Binotto de nieuwe teambaas wordt en Arrivabene moet vertrekken. De derde en laatste mogelijkheid is om verder te gaan met Arrivabene en Binotto, maar dan met rust in de tent".

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
Vandaag 20:20
Volgens Max Verstappen is inhalen nog steeds moeilijk
Vandaag 20:18
F1-circuit Silverstone krijgt wederom nieuwe asfaltlaag
19 mrt. 05:03
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
19 mrt. 04:00
'Ontwerp voorvleugel SF90 oorzaak voor grip tekort op vooras'
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media