Interesse voor Formule 1 ook in Nederland opnieuw flink toegenomen

Interesse voor Formule 1 ook in Nederland opnieuw flink toegenomen
© F1 Media

De wereldwijde interesse voor de Formule 1 is voor het derde jaar op rij toegenomen. Ook het aantal televisiekijkers in Nederland is fors toegenomen, zo blijkt uit een door de Formule 1 verspreidde publicatie.

Volgens een publicatie van de media afdeling van de Formule 1 blijkt uit onderzoek dat de groei van Nederlandse unieke televisiekijkers maar liefst met ruim 31 procent is toegenomen. En daarmee eindigde Nederland op de tweede plek als het gaat om een groei in de dubbele cijfers, achter Duitsland met ruim 45 procent en voor Griekenland met 18 procent meer unieke televisiekijkers.

De interesse voor de Formule 1 sinds verrichtingen van Max Verstappen bij Red Bull Racing in 2016 enorm toegenomen. Nooit eerder was de sport zo populair in Nederland.

Wereldwijd mag de Formule 1 terugkijken op een succesvol jaar. Er werden over het hele seizoen - bestaande uit 21 races - door in totaal ruim 1,9 miljard televisiekijkers naar de Formule 1-races gekeken en dat is een groei van 9 procent in vergelijking met 2018.

Het land waar de grootste groei te bespeuren viel was Polen en dat is natuurlijk het gevolg geweest van het optreden van Robert Kubica. Het aantal unieke televisiekijkers in Polen kwam volgens het onderzoek uit op 8,4 miljoen kijkers. Gemiddeld werden de Formule 1-races wereldwijd door 91,5 miljoen mensen bekeken. De Grand Prix van Italië werd in 2019 het beste bekeken met 112 miljoen unieke televisiekijkers.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.