In de toekomst mogelijk 25 races op de F1-kalender

Chase Carey heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, meer grand prixs op de Formule 1-kalender wil zien. Vorig jaar stonden er nog 21 races op de kalender en dit jaar zijn er, na het wegvallen van Duitse Grand Prix, nog 20 races terug te vinden op de programmalijst.

In de toekomst mogelijk 25 races op de F1-kalender
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Voor volgend jaar staat al vast dat er weer een Formule 1 Grand Prix aan de kalender wordt toegevoegd, "Er zullen in 2017 weer 21 races op de kalender staan", zo liet Chase Carey eerder deze week weten aan het Duitse Auto Motor und sport. "Maar aantal locaties wat interesse in een grand prix heeft loopt steeds verder op, maar het heeft onze prioriteit om de races die we hebben nog beter te maken", aldus Carey.

Hoe dan ook, Carey heeft ook zijn zinnen gezet op een extra grand prix in de Verenigde Staten aan de F1-kalender toe te voegen. Gedacht wordt aan steden zoals New York, Miami of Las Vegas. "Er zijn wel vijf of zes steden in de VS die interesse hebben getoond."

Chase Carey geeft ook aan dat de organisatie er nu vooral naar streeft om de Formule 1 beter te maken, "We leveren nog niet de juiste kwaliteit. We kunnen niet een contract met een locatie tekenen en alleen maar zeggen 'Tot volgend jaar', er moet meer van onze kant komen."

Er zijn redelijk wat grand prixs die in de problemen zitten met het rondbreien van het budget. Naar verluidt heeft Bernie Ecclestone onlangs toegegeven dat hij bepaalde circuit te veel heeft laten betalen om een grand prix te organiseren.

"We moeten met die mensen om de tafel en overleg plegen. We zijn voorlopig niet van plan om bestaande contracten aan te passen", gaat Carey verder. "Ons product heeft een bepaalde waarde en het is niet zo dat we geen alternatieven hebben."

Liberty Media heeft laten schemeren dat er in de toekomst misschien 25 races op de F1-kalender zullen staan. Er is dus nog behoorlijk was werk aan de winkel voor de nieuwe eigenaar van de Formule 1. Hopelijk mogen we in de nabije toekomst ook een Formule 1 Grand Prix van Nederland op de kalender verwelkomen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.