Hülkenberg: "Niets getekend en ga ook binnenkort niets tekenen"

Nico Hülkenberg komt in de geruchtenstroom meermaals voorbij, maar de Duitser laat ook in Brazilië weten: "Ik heb nog niets getekend en zal dat ook in de nabij toekomst niet doen."

Hülkenberg: "Niets getekend en ga ook binnenkort niets tekenen"
© Renault F1

Nico Hülkenberg raakt zijn Formule 1-zitje bij Renault kwijt en aan het eind van dit seizoen staat de Duitser met lege handen, iets waar hij zelf zegt er niet mee te zitten. Maar dat weerhoudt sommige media er niet van om alles in het werk te zetten, om iets te weten te komen over de toekomst van de Renault-coureur.

Na de bevestiging van Antonio Giovinazzi was het zo goed als zeker dat Nico Hülkenberg in 2020 niet in de Formule 1 zou rijden. Omdat dat Nicholas Latifi overduidelijk in beeld is bij Williams F1, rest Hülkenberg niets anders dan zijn wonden te likken en rustig na te denken over de toekomst.

De Duitser is in de afgelopen weken in verband gebracht met meerdere raceklassen en teams. Zo zou hij in 2020 in de Formule E uitkomen voor het team van Mahindra en in de DTM voor het fabrieksteam van BMW. Ook lijken de geruchten zich nu te richten op een mogelijke positie bij het IndyCar-team van Ed Carpenter Racing.

Maar Hülkenberg - of hij nu wel of niet weet wat hij gaat doen - blijft hetzelfde herhalen. "Ik heb nog niets ondertekend en zal dat ook niet doen in de nabije toekomst", aldus de Hulk, die overigens wel toegeeft dat hij meermaals door diverse teams uit verschillende raceklassen is gebeld. "Ik ben meerdere keren gebeld, maar er is niets concreets voor nu."

"Voorlopig wil ik dit seizoen op de best mogelijke manier afsluiten", vervolgt hij in Brazilië. "Na dit seizoen wil ik eerst van mijn rust genieten en rustig aan over mijn toekomst gaan nadenken. Ik wil niet zomaar even snel ergens voor tekenen, om er maar weer bij te zijn", aldus Hülkenberg.

Over zijn eventuele terugkeer in de Formule 1 laat de Duitser het volgende weten: "Ik sta dan misschien niet op de F1-grid van 2020, maar ik sta wel klaar als zich een kans voordoet", aldus de winnaar van de 24 uur van Le Mans 2015.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.