VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Hülkenberg: "Niets getekend en ga ook binnenkort niets tekenen"

Hülkenberg: "Niets getekend en ga ook binnenkort niets tekenen"
© Renault F1

Nico Hülkenberg komt in de geruchtenstroom meermaals voorbij, maar de Duitser laat ook in Brazilië weten: "Ik heb nog niets getekend en zal dat ook in de nabij toekomst niet doen."

Nico Hülkenberg raakt zijn Formule 1-zitje bij Renault kwijt en aan het eind van dit seizoen staat de Duitser met lege handen, iets waar hij zelf zegt er niet mee te zitten. Maar dat weerhoudt sommige media er niet van om alles in het werk te zetten, om iets te weten te komen over de toekomst van de Renault-coureur.

Na de bevestiging van Antonio Giovinazzi was het zo goed als zeker dat Nico Hülkenberg in 2020 niet in de Formule 1 zou rijden. Omdat dat Nicholas Latifi overduidelijk in beeld is bij Williams F1, rest Hülkenberg niets anders dan zijn wonden te likken en rustig na te denken over de toekomst.

De Duitser is in de afgelopen weken in verband gebracht met meerdere raceklassen en teams. Zo zou hij in 2020 in de Formule E uitkomen voor het team van Mahindra en in de DTM voor het fabrieksteam van BMW. Ook lijken de geruchten zich nu te richten op een mogelijke positie bij het IndyCar-team van Ed Carpenter Racing.

Maar Hülkenberg - of hij nu wel of niet weet wat hij gaat doen - blijft hetzelfde herhalen. "Ik heb nog niets ondertekend en zal dat ook niet doen in de nabije toekomst", aldus de Hulk, die overigens wel toegeeft dat hij meermaals door diverse teams uit verschillende raceklassen is gebeld. "Ik ben meerdere keren gebeld, maar er is niets concreets voor nu."

"Voorlopig wil ik dit seizoen op de best mogelijke manier afsluiten", vervolgt hij in Brazilië. "Na dit seizoen wil ik eerst van mijn rust genieten en rustig aan over mijn toekomst gaan nadenken. Ik wil niet zomaar even snel ergens voor tekenen, om er maar weer bij te zijn", aldus Hülkenberg.

Over zijn eventuele terugkeer in de Formule 1 laat de Duitser het volgende weten: "Ik sta dan misschien niet op de F1-grid van 2020, maar ik sta wel klaar als zich een kans voordoet", aldus de winnaar van de 24 uur van Le Mans 2015.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.