VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Hülkenberg en Prost vermaken zich in een kletsnat Nice

Hülkenberg en Prost vermaken zich in een kletsnat Nice
Foto: Nico Hülkenberg #27 (Renault) - Bron: Renault Sport

Het Formule 1-team van Renault heeft zich zondag alvast opgewarmd voor de eerste Franse Grand Prix sinds jaren. In de straten van het Franse Nice reden Nico Hülkenberg en voormalige Formule 1-coureur Alain Prost over de Promenade des Anglais in Nice. Ondanks de hevigde regenval reden beide coureurs met veel plezier voor de duizenden fans langs de route.

Nico Hülkenberg en viervoudig wereldkampioen Alain Prost reden hun promotionele runs in een Renault E20 uit 2012, met V8-krachtbron en een Renault E40 uit 1983. Het evenement was georganiseerd om de Grand Prix van Frankrijk, die over iets meer dan 100 dagen plaatsvindt, te promoten.

Ondanks de hevige regenval waren er duizenden fans naar het evenement toegekomen om een nog maar eens te kunnen genieten van de Formule 1-geluiden van voor het hybride V6-turbo tijdperk en om een glimp op te kunnen vangen van Nico Hülkenberg en viervoudig wereldkampioen Alain Prost.

"Het was echt een geweldige dag", begint Nico Hülkenberg. "Het is echt geweldig om met een Formule 1-auto over de Promenade des Anglais in Nice te mogen rijden. En vooral het geluid [van de V8-motor] was geweldig!"

"Nice is een wereldberoemde stad en om daar te mogen rijden is echt enorm indrukwekkend. Het is erg jammer dat het weer zo tegen zat, maar gelukkig hebben we met ons optreden een lach op de gezichten van de mensen kunnen toveren", aldus Hülkenberg.

Drukke weken voor de Formule 1-coureurs

De Grand Prix van Frankrijk start op zondag 25 juni om 16:10 uur Nederlandse tijd. De Franse Grand Prix is de eerste van een back-to-back-drieluik. Een week na de Franse Grand Prix volgt Oostenrijk en weer een week later is het de beurt aan de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.