VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Hülkenberg en Palmer blijven steken in Q2

Hülkenberg en Palmer blijven steken in Q2
Foto: Nico Hülkenberg #27 (Renault) - Bron: Renault Sport Media

Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer zijn gestrand in Q2 van tijdens de kwalificatie van de Japanse Grand Prix. Nico eindigde op een 12e plaats, Jolyon op P14. Ze starten beiden niet van die plek door gridstraffen. Voor Nico is dit in zijn voordeel, Jolyon kreeg 20 plekken aan zijn broek en zal ergens achterin starten.

Beide Renaults bleven in Q1 wat langer buiten. Het was zoeken naar een gaatje om een tijd te zetten. Na zo’n 9 minuten gingen de Renaults naar buiten. Palmer zette zichzelf na de eerste run op P11, Hülkenberg zat daar boven op een P9, op 3 tiende van zijn teamgenoot. Beiden leken veilig voor Q2. En dan is er met nog 1 minuut op de klok een code rood en geen herstart van Q1 door alweer een crash van Grosjean.

In Q2 ging Hülkenberg als eerste de baan voor zijn eerste run. Even later volgt dan zijn Britse teamgenoot. Hulk een prima tijd in de top 10 eerste run, maar ziet zijn naam al snel dalen in de ranglijst. Palmer was twee tiende langzamer dan zijn teamgenoot en haalde de top 10 niet. Beiden eindigden in de knock-out zone en moesten nogmaals aan de bak met een auto die zeker Q3 waardig is.

Hülkenberg ging voor de tweede run iets eerder naar buiten dan zijn teamgenoot Palmer. Het is erop of eronder voor de Renaults. Het leverde hen niets op. Wel een verbetering van de tijd maar geen verbetering van de plek. Of dit de definitieve startplaats is moet nog blijken door de gridstraffen van andere coureurs.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.