Hülkenberg: "Collega's die klagen over koppijn stellen zich aan"

Hülkenberg: "Collega's die klagen over koppijn stellen zich aan"
© Renault F1

Vooral op vrijdag werd er veel gezegd en geklaagd over de hobbels, die dit jaar erger zijn dan in voorgaande jaren, op het Circuit of The Americas (CoTA). Na de VT1 werden de auto's optimaal afgesteld, zodat de hobbels minder effect zouden hebben.

Na de eerste vrije training ebde de klaagzang, over de buitengewone hobbels, langzaam weg in de verte. De auto's waren beter afgesteld om met de hobbels om te gaan en de tijden gingen na VT1 snel naar beneden. Nog steeds werden de hobbels als minder prettig ervaren, maar ze horen bij het circuit in Austin. Zo was de algehele tendens.

Max Verstappen had er ook genoeg over de melden, maar sprake van fysieke klachten was er niet. Net zo min als bij Renault-coureur Nico Hülkenberg. Na de kwalificatie werd de Duitser, die net buiten de top tien was gevallen en vanaf P11 aan de race zal beginnen, gevraagd of hij veel last had van de hobbels.

Na de eerste vrije training had Lewis Hamilton, de eerste die melding maakte van de 'gevaarlijke' hobbels, geklaagd over hoofdpijn. De hoofdpijn zou het gevolg zijn van de hobbels op het circuit in Austin. Of dat wat overdreven was of dat Hamilton wel degelijk hoofdpijn had overgehouden aan VT1, laten we in het midden. Maar Nico Hülkenberg heeft er wel een mening over.

Op de vraag van Jack Plooij of hij veel last heeft van de hobbels en of ze bij Austin horen, antwoordt Hülkenberg: "Dat hoort gewoon bij deze baan, dat is gewoon zo. Het is niet fijn, maar het is wel typerend voor de baan hier [Austin]. Maar het is niet zo erg als sommige collega's zeggen en dat ze er koppijn van krijgen." Plooij volgt direct op met een vervolgvraag: "Dat is een beetje aanstellerij?" En de Hulk antwoordt met "Ja."

Hobbels of niet, de race zal verreden worden en zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd beginnen. Nico Hülkenberg start vanaf de tiende positie, vlak achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die net wel snel genoeg was om in Q3 te geraken.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.