Hülkenberg: "Collega's die klagen over koppijn stellen zich aan"

Vooral op vrijdag werd er veel gezegd en geklaagd over de hobbels, die dit jaar erger zijn dan in voorgaande jaren, op het Circuit of The Americas (CoTA). Na de VT1 werden de auto's optimaal afgesteld, zodat de hobbels minder effect zouden hebben.

Hülkenberg: "Collega's die klagen over koppijn stellen zich aan"
© Renault F1

Na de eerste vrije training ebde de klaagzang, over de buitengewone hobbels, langzaam weg in de verte. De auto's waren beter afgesteld om met de hobbels om te gaan en de tijden gingen na VT1 snel naar beneden. Nog steeds werden de hobbels als minder prettig ervaren, maar ze horen bij het circuit in Austin. Zo was de algehele tendens.

Max Verstappen had er ook genoeg over de melden, maar sprake van fysieke klachten was er niet. Net zo min als bij Renault-coureur Nico Hülkenberg. Na de kwalificatie werd de Duitser, die net buiten de top tien was gevallen en vanaf P11 aan de race zal beginnen, gevraagd of hij veel last had van de hobbels.

Na de eerste vrije training had Lewis Hamilton, de eerste die melding maakte van de 'gevaarlijke' hobbels, geklaagd over hoofdpijn. De hoofdpijn zou het gevolg zijn van de hobbels op het circuit in Austin. Of dat wat overdreven was of dat Hamilton wel degelijk hoofdpijn had overgehouden aan VT1, laten we in het midden. Maar Nico Hülkenberg heeft er wel een mening over.

Op de vraag van Jack Plooij of hij veel last heeft van de hobbels en of ze bij Austin horen, antwoordt Hülkenberg: "Dat hoort gewoon bij deze baan, dat is gewoon zo. Het is niet fijn, maar het is wel typerend voor de baan hier [Austin]. Maar het is niet zo erg als sommige collega's zeggen en dat ze er koppijn van krijgen." Plooij volgt direct op met een vervolgvraag: "Dat is een beetje aanstellerij?" En de Hulk antwoordt met "Ja."

Hobbels of niet, de race zal verreden worden en zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd beginnen. Nico Hülkenberg start vanaf de tiende positie, vlak achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die net wel snel genoeg was om in Q3 te geraken.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.