Hülkenberg beetje tevreden, Ricciardo: "Ik wil ergens tegenaan slaan"

Renault Sport F1 had beter kunnen scoren. Althans dat liet Daniel Ricciardo weten na afloop van zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland. De Aussi start morgen vanaf P13. Zijn Duitse teamgenoot Nico Hülkenberg doet dat vanaf P9.

Hülkenberg beetje tevreden, Ricciardo: "Ik wil ergens tegenaan slaan"
© Renault F1

Beide Renaults gingen makkelijk door Q1 en de verwachting was dat beide bolides ook in Q3 zouden eindigen. Dat was echter te veel van het goede. Ricciardo, bovenal kritisch op zich zelf, was goudeerlijk: "Ik wil ergens tegenaan slaan, ik kan de auto niet de schuld geven, alleen mijzelf. Ik had best ergens twee tiende kunnen vinden. Het middenveld is best cool om in te starten, maar aan het einde daarvan is niet ideaal. Het is een mixed veld. Maar toch... frustrerend", aldus Ricciardo tegenover Ziggo Sport's Jack Plooij.

Hülkenberg zat lekker in zijn vel. En het moet hem goed doen dat hij eindelijk weer eens zijn teamgenoot heeft kunnen verslaan tijdens de kwalificatie. Dat werd ook hoog tijd. De Duitser zal moeten laten zien minimaal beter of net zo goed te zijn als zijn teamgenoot en dat vergt nogal wat. Zijn negende startpositie is wel dankzij het feit dat Ferrari-coureur Charles Leclerc geen tijd neerzette. Hij werd overigens in de laatste seconden nog om zijn oren gereden door Pérez. Maar al met al, heeft hij goede kans op punten zondag tijdens de race.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.