VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Houden we het droog tijdens F1 GP-weekend Oostenrijk?

Houden we het droog tijdens F1 GP-weekend Oostenrijk?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-seizoen wordt zondag 5 juli geopend met de Grand Prix van Oostenrijk en een week later wordt er opnieuw op de Red Bull Ring geracet. Gaat de zon schijnen? Of blijft het regenen?

De afgelopen dagen is er redelijk wat regen gevallen in de deelstaat Stiermarken, waar de Red Bull Ring ligt. Dat het zoveel regent in de regio is ongebruikelijk. Meestal is er rond deze tijd van het jaar sprake van hoge temperaturen rond de 30 graden en veel zon.

Zoals het weerbeeld er momenteel uitziet, lijkt het er op dat het vrijdag 3 juli van tijd tot tijd kan regenen. Een donderbui wordt ook niet uitgesloten. Hetzelfde weerbeeld met maximale temperaturen ronden de 22 graden is zichtbaar voor zaterdag 4 juli. Op zondag 5 juli, wanneer de race verreden wordt, is de kans op regen het grootst. De temperatuur is op zondag met 21 graden iets lager dan op zaterdag.

Voor een week later, wanneer het tweede GP-weekend in Oostenrijk wordt gehouden, lijkt het weer compleet anders te worden. Dan maakt de regen plaats voor veel zon en veel hogere temperaturen. Het zou de eerste double-header van 2020 ten goede komen, als het weer inderdaad omslaat naar mooi en warm weer.

Pirelli neemt voor beide raceweekends in Oostenrijk dezelfde bandencompounds mee. Zowel voor het eerste als tweede weekend krijgen de coureurs met de C2, C3 en C4-banden van Pirelli. Twee verschillende weertypes zou de spanning voor het tweede weekend op de Red Bull Ring ten goede komen.

Wordt vervolgd, want in de loop van de volgende week brengt MotorsportZ weer complete weerupdates. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte, terwijl we richting het eerste GP-weekend van 2020 gaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.