Horner ziet mogelijk voordeel in de soft banden van Alexander Albon

Wat niemand verwachte gebeurde zaterdagmiddag toch. Max Verstappen pakte in de slotfase van de kwalificatie de poleposition, zijn derde F1-pole. De eerste startpositie voor de GP van Abu Dhabi is het resultaat van nooit opgeven, dat mag zo wel gezien worden.

Horner ziet mogelijk voordeel in de soft banden van Alexander Albon
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Alex Albon tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi | GP van Abu Dhabi 2020

Ook Christian Horner was buitenzinnen toen hij Verstappen naar pole zag rijden. Hij stond in de buurt van Honda-topman Toyoharu Tanabe en de twee feliciteerde elkaar meteen met een brede glimlach op het gezicht. Tegenover de Britse media onthult de Red Bull-teambaas wat Verstappen voor het Formule 1-team van Red Bull betekent.

We weten dat we altijd op hem kunnen vertrouwen, we weten dat hij altijd het beste geeft en altijd kan verrassen. Dat heeft hij vandaag weer laten zien. Voordat we begonnen met de kwalificatie, dacht ik dat we derde zouden worden. Dus toen we pole pakte zag je echt een ontploffing van blijdschap bij het team", aldus Horner tegenover Sky Sports.

Max Verstappen start net als de Mercedessen op de medium banden van Pirelli. Vreemd eend in de bijt is Alexander Albon, die het in Q2 niet lukt om op de mediums te kwalificeren. Maar daar ziet Horner wel een mogelijk voordeelt liggen.

"Dat kan voordelig uitpakken, want bij de start zal hij sneller zijn dan zijn tegenstanders. In denk dat Alex goed werk heeft geleverd in de kwalificatie, en hoewel de zachte banden minder lang mee zullen gaan dan de mediums, zal hij alsnog een goed tempo hebben in de eerste ronden. Als het hem lukt om een goede start te maken, kan hij een belangrijke rol spelen in de race van morgen."

De race voor de Formule 1 GP van Abu Dhabi begint zondagmiddag om 14:10 uur Nederlandse tijd.

Check hier de volledige startopstelling voor de F1 GP van Abu Dhabi 2020.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonChristian HornerF1 GP Abu DhabiF1 GP Abu Dhabi 2020Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.