Horner: "Yamamoto 'past niet' in het Red Bull-programma"

Naoki Yamamoto kwam tijdens de eerste vrijdagsessie uit voor Toro Rosso. Maar volgens de officiële reglementen mocht dat niet plaatsvinden, maar de Japanner kreeg van de World Motor Sport Council toestemming om toch de eerste vrije training voor Toro Rosso waar te nemen.

Horner: "Yamamoto 'past niet' in het Red Bull-programma"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens voormalig Formule 1-coureur Jenson Button behoort Naoki Yamamoto in de Formule 1. "Hij hoort uit te komen in de Formule 1", aldus de enkelvoudig wereldkampioen. Yamamoto heeft de volledige steun van Honda, en wie kan hen dat kwalijk nemen.

"Hij is een zeer succesvolle coureur hier en met Jenson [Button] in de GT-klasse", aldus Red Bull F1-teambaas tegenover Sky Sports F1.

Feitelijk mocht Yamamoto helemaal niet deelnemen aan de eerste vrije training in Japan. Hij komt gewoon punten te kort op zijn superlicentie, omdat hij nog geen 300 km in een Formule 1-auto heeft gereden. Maar dat mag de pret niet deren...

F1's racedirecteur Michael Masi legt uit: "Ik wil niet spreken van toestemming, maar het was een beslissing van 'World Motor Sport Council' vorige week."

"Ook al neemt hij niet deel aan de kwalificatie tijdens het laatste GP-weekend voor de Super Formula, dan heeft hij toch voldoende punten om in aanmerking te komen voor een superlicentie", aldus Masi.

En ondanks dat de Japanners - voornamelijk door zijn leeftijd - niet in aanmerking komt voor het Red Bull-juniorenprogramma, toch wil Red Bull-teambaas Christian Horner niet wegwuiven. "Maar hij is het absoluut waard om voor ons een 'run' te doen, en om hem eens onder de loep te leggen", aldus Horner.

Naoki Yamamoto reed op vrijdagmorgen in Japan die iets minder dan een tiende langzamer was als de tijd van Daniil Kvyat. De 31-jarige Japanner deed het ontzettend goed tijdens zijn optreden in Japan.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.