Horner wil vijf in plaats van drie motoren in 2018

Red Bull teambaas Christian Horner denkt - wat betreft de krachtbron-regels - nu al met kromme tenen na over het 2018-seizoen. In 2017 hebben de coureur de beschikking over maximaal vier motoren en de FIA is voornemens om dat aantal vanaf 2018 te reduceren naar slechts drie motoren. Horner vindt dat geen goed idee en pleit er zelfs voor om het aantal van vier motoren per seizoen te verhogen naar vijf.

Horner wil vijf in plaats van drie motoren in 2018
Foto: Christian Horner (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Het aantal gridstraffen tijdens de Grand Prix van Italië rees de pan uit, maar liefst negen coureurs kregen door de inzet van nieuwe componenten rondom de krachtbron een totaal van 150 plekken gridstraf.

Tegenover de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten zei Christian Horner eerder deze week: "Het zou erg jammer zijn als een wereldkampioenschap beslist zou worden door het aantal beschikbare motoren".

Technisch en sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn is bezig om de gridstraffen, zoals we deze nu kennen, te laten verdwijnen, of minimaal er een ander en eerlijker strafsysteem aan te koppelen. Maar iedereen lijkt het er over eens te zijn, zoals het nu gaat kan het niet doorgaan.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET