Horner: "We hebben met de power unit en het chassis stappen gezet"

Horner: "We hebben met de power unit en het chassis stappen gezet"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de succesvolle shakedown van de Red Bull RB16 op het circuit van Silverstone heerst er tevredenheid bij de Oostenrijkse renstal. Niet alleen Max Verstappen was positief gestemd na de vuurdoop van de RB16, maar ook teambaas Christian Horner was meer dan tevreden.

Het was alweer een tijdje geleden dat Max Verstappen in een Formule 1-auto had gezeten en hij stond dan ook te trappelen om weer achter het stuurtje plaats te nemen. "Ik keek er erg naar uit deze morgen. Voordat je in de auto stapt, ben je altijd erg benieuwd hoe de nieuwe auto en de nieuwe aandrijflijn aan zullen voelen. Het is een goede voorbereiding voor Barcelona en gelukkig verliep alles vandaag soepel."

Maar niet alleen de sterrijder van Red Bull is tevreden. Ook Christian Horner is lovend over de creatie van Red Bull Racing. "Een nieuwe auto onthullen en een shakedown geven is altijd een spannend moment waar we allemaal naar uitgekeken hebben", aldus Horner. De Britse teambaas is vooral erg positief over de samenwerking met motorleverancier Honda. "We hadden een geweldig eerste seizoen met Honda en de samenwerking is alleen maar sterker en sterker geworden."

"Het is een positieve winter geweest en het harde werk dat iedereen achter de schermen heeft geleverd, is erg indrukwekkend. We hebben stappen gezet met zowel de power unit als het chassis De integratie van de power unit in de auto is echt een waar kunststukje en het is mooi om deze in de nu al iconische kleurstelling te zien."

Volgende week begint de eerste driedaagse wintertest in Barcelona op woensdag 19 februari. Een week later volgt de tweede wintertest op 26 februari, om vervolgens op vrijdag 28 februari te worden afgerond. Daarna is op naar Melbourne voor de eerste Grand Prix van 2020 in Australië.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.