Tempo indrukwekkend

Horner vreest Racing Point: "Pérez was sneller dan Mercedes"

Christian Horner is er niet gerust op dat Racing Point zo snel is. Volgens de teambaas van het Formule 1-team van Red Bull Racing moet iedereen zich zorgen maken om de “roze” Mercedes. Sergio Pérez maakte het Alexander Albon erg lastig in de slotfase van de Grand Prix van Steiermark.

Horner vreest Racing Point: "Pérez was sneller dan Mercedes"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

“Ik denk dat iedereen zich zorgen moet maken om Racing Point”, laat Horner weten. Tijdens het gevecht tussen Albon en Pérez had laatstgenoemde een indrukwekkend tempo. “Pérez was op dat moment sneller dan Mercedes. Ondanks het feit dat de banden van Bottas een rondje ouder waren, reed Pérez drie à vier tienden sneller. Hun tempo was dus erg indrukwekkend”, oordeelt Horner over Pérez en zijn team.

Albon slaagde erin om Pérez achter zich te houden. In de slotfase raakten de twee elkaar, maar voor Albon had dit geen gevolgen. De Mexicaan kwam er minder voortreffelijk vanaf. Zijn voorvleugel was beschadigd waardoor hij terugviel naar de zesde plek.

“Ik denk dat Alex erg goed heeft gereden om hem (Pérez) achter zich te houden”, blikt Horner terug. De teambaas was ook erg gelukkig met het tempo wat Albon had in de slotfase waarbij hij zelfs sneller was dan Bottas. “Het was een opsteker die we konden gebruiken met een auto die geen schade had”, aldus de 46-jarige teambaas.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 GP Hongarije 2020F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk (2) 2020Formule 1 2020Racing PointRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.