Horner: "Verschil tussen Max en Mercedes-rijders is niet al te groot"

Max Verstappen doet volgens Christian Horner opmerkelijk goed werk voor Red Bull Racing, gezien dat de Oostenrijkse formatie het gat met Mercedes en Ferrari wil verkleinen. Verstappen staat momenteel met 39 punten op de derde plek in het kampioenschap en de Red Bull-teambaas vindt dat gat niet erg groot.

Horner: "Verschil tussen Max en Mercedes-rijders is niet al te groot"
©Red Bull

Sinds de Formule 1 GP van Canada 2018 is Max Verstappen maar liefst elf keer op het podium gefinisht en dat is niemand ontgaan, ook Christian Horner niet. "Max heeft sinds Canada een stijgende lijn te pakken", zo laat Horner aan Sky Sport F1 weten. "Hij presteert op de top van zijn kunnen, maar hij geniet ook van waar hij zich nu bevindt. Hij heeft de eerst drie Grands Prix erg goed gepresteerd."

Verstappen staat zoals gezegd met 39 punten derde in de tussenstand van het kampioenschap. Daarmee komt de Nederlander 29 punten te kort op de koploper Lewis Hamilton en is het gat met de nummer twee Valtteri Bottas 23 punten. Niet onoverkomelijk dus, volgens de Britse teambaas.

"We zitten momenteel nog in een fase van het seizoen waarin het alleen maar gaat om zoveel mogelijk punten te scoren", voegt Horner toe. "Het gat met de mannen voor hem is nog niet zo heel groot. Daarnaast staat hij voor de Ferrari-rijders en duurt het seizoen nog heel erg lang. Het is dus belangrijk om niet al te veel terrein te verliezen in dit stadium van het seizoen."

Over enkele dagen begint het GP-weekend in Azerbeidzjan en Honda neemt naar verluidt een motorupgrade mee voor hun klanten. Met die upgrade zou onder andere Max Verstappen per ronden 0,2 seconden tijdwinst moeten boeken.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.