Horner trots op Max Verstappen: "ijzersterke kwalificatie"

Christian Horner heeft zich lovend uitgesproken over het optreden van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië. De Formule 1-teambaas van Red Bull Racing prijst ook de nieuwe motorpartner van het team, Honda Racing. "Beste startplek voor Honda in het V6-turbo tijdperk", aldus Horner.

Horner trots op Max Verstappen: "ijzersterke kwalificatie"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Ook al was het voor Red Bull-nieuwkomer Pierre Gasly geen pretje om vandaag afhankelijk te zijn van het Red Bull-team, de Fransman geraakte niet in Q2 door een foutieve berekening van het team, toch is Horner tevreden.

"Max maakte een ijzersterke kwalificatie mee", aldus Horner. "Het was een zeer knappe ronde, om in Q3 de vierde plek te pakken. Het splitsen van de Ferrari's is echt geweldig. Daarnaast is het ook nog eens de beste startpositie voor Honda sinds de invoering van de hybride V6-turbo's."

Pierre Gasly had minder geluk vandaag. Het team liet hem in de steek toen er een fout werd gemaakt in de berekeningen in Q3. De Fransman kwam niet verder dan een beschamende zeventiende plek.

"Na een sterke eerste ronde verbeterde hij zich helaas niet meer in zijn tweede run. Terwijl de baan sneller werd en de anderen op andere compounds reden. Hierdoor miste hij Q2. Dat is erg vervelend voor hem. Ik ben er zeker van dat hij morgen een sterke race kan rijden", aldus Horner.

Helmut Marko wijst naar het team

Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko wijst toch naar het team, als het gaat om de verantwoordelijkheid voor het missen van Q2 voor Pierre Gasly. "Wij [Red Bull] moeten onze verontschuldigingen aanbieden bij Pierre. Het team was overduidelijk de schuldige in deze", aldus Marko tegenover Auto Motor und Sport.

"We waren te optimistisch, we hadden niet verwacht dat de grip zo snel zou verbeteren na de eerste run. We dachten dat we het wel zouden redden met één run. De tijdsberekening was helemaal fout. Dit moeten we een volgende keer voorkomen," aldus de Oostenrijker.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET