VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Horner trots op Max Verstappen: "ijzersterke kwalificatie"

Horner trots op Max Verstappen: "ijzersterke kwalificatie"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Christian Horner heeft zich lovend uitgesproken over het optreden van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië. De Formule 1-teambaas van Red Bull Racing prijst ook de nieuwe motorpartner van het team, Honda Racing. "Beste startplek voor Honda in het V6-turbo tijdperk", aldus Horner.

Ook al was het voor Red Bull-nieuwkomer Pierre Gasly geen pretje om vandaag afhankelijk te zijn van het Red Bull-team, de Fransman geraakte niet in Q2 door een foutieve berekening van het team, toch is Horner tevreden.

"Max maakte een ijzersterke kwalificatie mee", aldus Horner. "Het was een zeer knappe ronde, om in Q3 de vierde plek te pakken. Het splitsen van de Ferrari's is echt geweldig. Daarnaast is het ook nog eens de beste startpositie voor Honda sinds de invoering van de hybride V6-turbo's."

Pierre Gasly had minder geluk vandaag. Het team liet hem in de steek toen er een fout werd gemaakt in de berekeningen in Q3. De Fransman kwam niet verder dan een beschamende zeventiende plek.

"Na een sterke eerste ronde verbeterde hij zich helaas niet meer in zijn tweede run. Terwijl de baan sneller werd en de anderen op andere compounds reden. Hierdoor miste hij Q2. Dat is erg vervelend voor hem. Ik ben er zeker van dat hij morgen een sterke race kan rijden", aldus Horner.

Helmut Marko wijst naar het team

Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko wijst toch naar het team, als het gaat om de verantwoordelijkheid voor het missen van Q2 voor Pierre Gasly. "Wij [Red Bull] moeten onze verontschuldigingen aanbieden bij Pierre. Het team was overduidelijk de schuldige in deze", aldus Marko tegenover Auto Motor und Sport.

"We waren te optimistisch, we hadden niet verwacht dat de grip zo snel zou verbeteren na de eerste run. We dachten dat we het wel zouden redden met één run. De tijdsberekening was helemaal fout. Dit moeten we een volgende keer voorkomen," aldus de Oostenrijker.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.