Horner trots op Max Verstappen: "ijzersterke kwalificatie"

Horner trots op Max Verstappen: "ijzersterke kwalificatie"
©Getty Images / Red Bull Contentpool
16 mrt 2019 - 16:57
Ries Boogert
DELEN

Christian Horner heeft zich lovend uitgesproken over het optreden van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië. De Formule 1-teambaas van Red Bull Racing prijst ook de nieuwe motorpartner van het team, Honda Racing. "Beste startplek voor Honda in het V6-turbo tijdperk", aldus Horner.

Ook al was het voor Red Bull-nieuwkomer Pierre Gasly geen pretje om vandaag afhankelijk te zijn van het Red Bull-team, de Fransman geraakte niet in Q2 door een foutieve berekening van het team, toch is Horner tevreden.

"Max maakte een ijzersterke kwalificatie mee", aldus Horner. "Het was een zeer knappe ronde, om in Q3 de vierde plek te pakken. Het splitsen van de Ferrari's is echt geweldig. Daarnaast is het ook nog eens de beste startpositie voor Honda sinds de invoering van de hybride V6-turbo's."

Pierre Gasly had minder geluk vandaag. Het team liet hem in de steek toen er een fout werd gemaakt in de berekeningen in Q3. De Fransman kwam niet verder dan een beschamende zeventiende plek.

"Na een sterke eerste ronde verbeterde hij zich helaas niet meer in zijn tweede run. Terwijl de baan sneller werd en de anderen op andere compounds reden. Hierdoor miste hij Q2. Dat is erg vervelend voor hem. Ik ben er zeker van dat hij morgen een sterke race kan rijden", aldus Horner.

Helmut Marko wijst naar het team

Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko wijst toch naar het team, als het gaat om de verantwoordelijkheid voor het missen van Q2 voor Pierre Gasly. "Wij [Red Bull] moeten onze verontschuldigingen aanbieden bij Pierre. Het team was overduidelijk de schuldige in deze", aldus Marko tegenover Auto Motor und Sport.

"We waren te optimistisch, we hadden niet verwacht dat de grip zo snel zou verbeteren na de eerste run. We dachten dat we het wel zouden redden met één run. De tijdsberekening was helemaal fout. Dit moeten we een volgende keer voorkomen," aldus de Oostenrijker.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Canada
vrijdag 07 juni 2019
1e Vrije Training16:00 - 17:30
2e Vrije Training20:00 - 21:30
zaterdag 08 juni 2019
3e Vrije Training17:00 - 18:00
Kwalificatie 20:00 - 21:00
zondag 09 juni 2019
Race 20:10 - 22:10
Montréal / F1-weer
Circuit Gilles Villeneuve / 4,361 km
Race: 70 ronden / 305,270 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN