Horner trots op Max Verstappen als Red Bull-teamleider

Horner trots op Max Verstappen als Red Bull-teamleider
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft zich in 2019 verder ontwikkeld als Formule 1 coureur. De 22-jarige Nederlander moest het stellen zonder Daniel Ricciardo, die naar Renault vertrok, maar wist zich knap te ontpoppen als teamleider van Red Bull Racing.

Het is Christian Horner niet ontgaan dat Max Verstappen zich in 2019 verder heeft ontwikkeld als Formule 1 coureur, nadat hij het zonder zijn teamgenoot Daniel Ricciardo moest stellen. De Australiër heeft een leegte achtergelaten, maar Max Verstappen heeft dat gat opgevuld en zich ontpopt als teamleider. Dat is iets waar Christian Horner erg trots op is.

"Hij [Max Verstappen] heeft de verantwoordelijkheid genomen door de leider van het team te worden. Hij is nu een sterke complete coureur en heeft dit seizoen fenomenale races gereden", aldus Horner, die zich ook realiseert dat de nog maar 22-jarige Nederlander al meer dan 100 Formule 1 races heeft gereden en daarmee over een behoorlijk hoeveelheid ervaring heeft opgedaan.

In 2020 moet het gaan gebeuren voor Max Verstappen. Dan wil de Nederlander, als Honda en Red Bull Racing hem kampioenswaardig materiaal geven. Wat Verstappen heeft gezien "zag er goed uit", zo liet de Limburger weten.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.