VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Horner toont begrip voor woedende Verstappen: "We hadden een zeer snelle auto"

Horner toont begrip voor woedende Verstappen: "We hadden een zeer snelle auto"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Christian Horner kan de frustraties van Max Verstappen volkomen begrijpen. Verstappen viel op Mugello voor de tweede keer op rij uit met motorproblemen, en dit keer had hij zicht op een denkbare overwinning.

"De frustratie van Max is volkomen begrijpelijk. Vanaf de eerste ronde op Mugello zat hij er boven op", laat Christian Horner op de Red Bull-site optekenen. "We hadden een zeer snelle auto en er is echt vooruitgang geboekt met de balans van de auto. Dat was zo wrang voor hem. In de hitte van het moment dat je van de adrenaline bij de start naar de teleurstelling in de grindbak terecht komt, is het niet meer dan normaal om op de [board]radio te ventileren."

Horner denkt dat een zege denkbaar was op Mugello Circuit. De rijeigenschappen van de RB16 paste perfect bij de omloop in Toscane. "We hadden echt het gevoel dat we in de race de strijd met Mercedes konden aangaan", gaat Horner verder. "Hij had het harde werk gedaan om Lewis voor de eerste bocht voorbij te steken en van daar uit het zou game on zijn, maar jammer genoeg kwam net niet zover."

"Het was de tweede race op rij dat hij uitviel en daarom des te meer een enorme frustratie voor hem, omdat hij honger heeft en zo graag wil. Als hij die honger niet had, zou hij niet de coureur zijn die hij vandaag is en degene die we allemaal elk weekend om overwinningen willen zien vechten", weet de Britse teambaas.

"Nu moet hij het uit zijn systeem halen en vooruit kijken. Voordat het weekend in Sochi begint zullen we met hem bespreken wat er intussen is gedaan bij Honda en het team, om in het volgende raceweekend het een en ander recht te zetten."

De volgende Formule 1-race wordt gehouden in Rusland, op Sochi Autodrom. De afgelopen zes edities van de Russische Grand Prix zijn gewonnen door coureurs die in een Mercedes reden. Dus het wordt tijd dat daar verandering komt en hopelijk is dat volgende week.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.