Horner toch positief: "We gaan ons opmaken voor een sterke race"

Horner toch positief: "We gaan ons opmaken voor een sterke race"
©Red Bull

Christian Horner was het misschien niet helemaal eens met de houding van Max Verstappen, maar de Red Bull-teambaas begreep wel de teleurstelling van de Nederlander. Het was goed mogelijk dat er meer in had gezeten, dan alleen een vijfde startplek.

Max Verstappen miste zijn tweede snelle run op enkele seconden na en kon zijn snelste ronde niet meer verdedigen of verbeteren. De teleurstelling was bijna tastbaar, maar de Britse teambaas ziet ook mogelijkheden voor Max Verstappen tijdens de race van zondag.

"Max lag eerst helemaal goed op koers om tijdig over de start-finishlijn te komen", laat Horner weten. "Hij zat tussen de Ferrari's, maar bij de voorlaatste bocht werd hij ingehaald door Vettel. Vervolgens wilde hij een gat met Vettel laten vallen, maar toen werd hij plots ingehaald door de Renaults en dat deed hem de das om", stelt Christian Horner. "op de start-finish kwam Max een seconde te kort om nog aan een snelle ronde te mogen beginnen."

Ondanks de toestanden en de rommelige kwalificatie van de Oostenrijkse renstal, ziet de Brit het toch ook wel positieven voor de race op zondag. "Het gat met de Ferrari's en Mercedes is een heel stuk kleiner geworden. We kunnen ons nu gaan opmaken voor een sterke race", aldus Horner.

Met de racesnelheid was zaterdag tijdens de derde kwalificatie niets mis. Maar dan moet de start van Max Verstappen wel helemaal goed verlopen en zijn race begint met een klein voordeel, hij staat aan de linkerkant van de baan, of te wel op het schone deel van de baan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.