Horner toch positief: "We gaan ons opmaken voor een sterke race"

Christian Horner was het misschien niet helemaal eens met de houding van Max Verstappen, maar de Red Bull-teambaas begreep wel de teleurstelling van de Nederlander. Het was goed mogelijk dat er meer in had gezeten, dan alleen een vijfde startplek.

Horner toch positief: "We gaan ons opmaken voor een sterke race"
©Red Bull

Max Verstappen miste zijn tweede snelle run op enkele seconden na en kon zijn snelste ronde niet meer verdedigen of verbeteren. De teleurstelling was bijna tastbaar, maar de Britse teambaas ziet ook mogelijkheden voor Max Verstappen tijdens de race van zondag.

"Max lag eerst helemaal goed op koers om tijdig over de start-finishlijn te komen", laat Horner weten. "Hij zat tussen de Ferrari's, maar bij de voorlaatste bocht werd hij ingehaald door Vettel. Vervolgens wilde hij een gat met Vettel laten vallen, maar toen werd hij plots ingehaald door de Renaults en dat deed hem de das om", stelt Christian Horner. "op de start-finish kwam Max een seconde te kort om nog aan een snelle ronde te mogen beginnen."

Ondanks de toestanden en de rommelige kwalificatie van de Oostenrijkse renstal, ziet de Brit het toch ook wel positieven voor de race op zondag. "Het gat met de Ferrari's en Mercedes is een heel stuk kleiner geworden. We kunnen ons nu gaan opmaken voor een sterke race", aldus Horner.

Met de racesnelheid was zaterdag tijdens de derde kwalificatie niets mis. Maar dan moet de start van Max Verstappen wel helemaal goed verlopen en zijn race begint met een klein voordeel, hij staat aan de linkerkant van de baan, of te wel op het schone deel van de baan.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET