Horner teleurgesteld na uitvalbeurt en vierde plek

Red Bull Racing kwam met grote ambities naar Japan. Tijdens de thuisrace van motorleverancier Honda moest er toch minimaal een podium meegenomen worden. Maar het liep zondag helemaal anders.

Horner teleurgesteld na uitvalbeurt en vierde plek
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Christian Horner kan niet echt enthousiast zijn over het verloop van de race op Suzuka, ook al reed Alexander Albon een goede race en kwam hij als vierde over de eindstreep.

"Na een goede start was Max helaas betrokken in een contact met Charles Leclerc bij bocht twee. Dit zorgde ervoor dat Max de race niet finishte. Het zag er uit dat Max genoeg ruimte gaf aan Leclerc, maar we laten het aan de stewards over om hierover te oordelen", aldus de Red Bull-teambaas.

Intussen heeft Leclerc een dubbele tijdstraf gekregen.

"Alex had een minder goede start, en viel terug tot achter de McLarens, maar hij vocht zich goed terug en liet de tweestop-strategie slagen. Hij passeerde Lando Norris in een harde, maar eerlijke actie in ronde vier en liep daarna met rasse schreden in op Carlos Sainz. Het vervolg van de race was voor hem best eenzaam, maar Alex reed foutloos om zijn auto als vierde over de meet te brengen, zijn beste resultaat in de Formule 1 tot op heden."

"Om Suzuka te verlaten met een vierde plaats en een uitvalbeurt is redelijk teleurstellend bij Honda's thuisrace, waar we een fantastische support van de enthousiaste fans hadden. Onze felicitaties aan Mercedes voor het winnen van hun zesde constructeurskampioenschap vandaag."Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.