VT1uitslag
VT2uitslag
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Horner sluit terugkeer Vettel uit: "Geen twee alfamannetjes"

Horner sluit terugkeer Vettel uit: "Geen twee alfamannetjes"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner sluit uit dat Sebastian Vettel terugkeert naar Red Bull Racing. De Brit noemt het "ontzettend onwaarschijnlijk" dat Vettel als teamgenoot naast Max Verstappen terecht komt.

Ferrari kondigde vorige week aan dat ze er met Sebastian Vettel niet uit waren gekomen. De overeenkomst tussen de Italiaanse renstal en de Duitse viervoudig wereldkampioen wordt niet verlengd. Onmiddellijk kwamen de speculaties over een mogelijke terugkeer van Vettel naar Red Bull Racing.

Wat de volgende stap van Vettel is is nog onduidelijk, zijn mogelijkheden op een zitje bij een topteam lijken zo goed als verkeken. De Duitser won zijn vier wereldtitel in de periode dat hij voor Red Bull Racing reed, van 2010 tot en met 2013. In 2014 kon hij het kunstje niet meer herhalen.

Over een terugkeer van Vettel naar Red Bull-familie, zei Horner tegenover Sky Sports: "Ik denk dat het ontzettend onwaarschijnlijk is. We hebben een overeenkomst voor de lange termijn met Max [Verstappen] en Alex [Albon] lvert prima werk. We hebben precies de goede dynamiek in het team."

"De ervaring leert ons dat twee alfamannetjes in een team niet goed uitpakt. Sebastian is nog steeds een zeer competitieve coureur. Ik denk niet dat het verstandig is om twee alfa's in ons team te hebben. Wij zijn blij en tevreden met onze rijders line-up", sluit Horner af.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Denk jij dat Honda nu, na de motorproblemen van Max Verstappen, het lek boven heeft?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.