Horner over Verstappen in Austin: "Pole was mogelijk"

Max Verstappen kwalificeerde zich in de Verenigde Staten als derde, maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was een pole position absoluut mogelijk geweest. Zo onthult hij tegenover Auto Motor und Sport.

Horner over Verstappen in Austin: "Pole was mogelijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De pole position kwam uiteindelijk op naam van Mercedes-coureur Valtteri Bottas, en Ferrari-rijder Sebastian Vettel ging er met de twee plek op de eerste startrij vandoor. Max Verstappen moet genoegen nemen met de derde plek op de tijdenlijst en startopstelling in Austin. Maar Christian Horner oordeelt dat Verstappen dat vooral aan zichzelf heeft te danken.

Tijdens de longruns kon Max Verstappen de concurrentie goed bijhouden, en hij was op bepaalde punten absoluut de snelste. Maar ook in het derde bedrijf van de kwalificatie had Max Verstappen de snelste kunnen zijn, zo oordeelt Horner. "Op Suzuka, wat vergelijkbaar is, zagen we er ook goed uit. Alleen toen kwam het incident met Max in de eerste bocht even tussendoor", zo legt de Red Bull-teambaas uit aan het Duitse Auto Motor und Sport.

Het feit dat Max Verstappen in Austin, met een verschil van slechts 68 duizendste, naast de pole position greep ervaart de Britse teambaas dan ook als pijnlijk. Volgens Horner had Verstappen - op eigen kracht - in Austin de pole position kunnen pakken. "Hij maakte een kleine remfout in de eerste bocht en dat heeft hem de beste tijd gekost", zo laat een geïrriteerde Horner weten.

Ook tijdens de race - in Austin - was de potentie er, maar schade aan de RB15 van Verstappen gooide roet in het eten. "De eindplaat van de voorvleugel van Max raakte beschadigd toen hij contact maakte met Bottas", gaat Horner verder. "Daarna - na ronde 5 - ontbrak er ook een groot deel van de vloer, maar we weten niet precies hoe dat is gegaan. Op de data konden we zien dat hij vanaf ronde vijf niet de volledige downforce meer produceerde."Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.