Horner over Verstappen in Austin: "Pole was mogelijk"

Horner over Verstappen in Austin: "Pole was mogelijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwalificeerde zich in de Verenigde Staten als derde, maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was een pole position absoluut mogelijk geweest. Zo onthult hij tegenover Auto Motor und Sport.

De pole position kwam uiteindelijk op naam van Mercedes-coureur Valtteri Bottas, en Ferrari-rijder Sebastian Vettel ging er met de twee plek op de eerste startrij vandoor. Max Verstappen moet genoegen nemen met de derde plek op de tijdenlijst en startopstelling in Austin. Maar Christian Horner oordeelt dat Verstappen dat vooral aan zichzelf heeft te danken.

Tijdens de longruns kon Max Verstappen de concurrentie goed bijhouden, en hij was op bepaalde punten absoluut de snelste. Maar ook in het derde bedrijf van de kwalificatie had Max Verstappen de snelste kunnen zijn, zo oordeelt Horner. "Op Suzuka, wat vergelijkbaar is, zagen we er ook goed uit. Alleen toen kwam het incident met Max in de eerste bocht even tussendoor", zo legt de Red Bull-teambaas uit aan het Duitse Auto Motor und Sport.

Het feit dat Max Verstappen in Austin, met een verschil van slechts 68 duizendste, naast de pole position greep ervaart de Britse teambaas dan ook als pijnlijk. Volgens Horner had Verstappen - op eigen kracht - in Austin de pole position kunnen pakken. "Hij maakte een kleine remfout in de eerste bocht en dat heeft hem de beste tijd gekost", zo laat een geïrriteerde Horner weten.

Ook tijdens de race - in Austin - was de potentie er, maar schade aan de RB15 van Verstappen gooide roet in het eten. "De eindplaat van de voorvleugel van Max raakte beschadigd toen hij contact maakte met Bottas", gaat Horner verder. "Daarna - na ronde 5 - ontbrak er ook een groot deel van de vloer, maar we weten niet precies hoe dat is gegaan. Op de data konden we zien dat hij vanaf ronde vijf niet de volledige downforce meer produceerde."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.