Horner over titelkansen Red Bull: "Beste positie sinds eind 2013"

Christian Horner zegt dat de titelkansen voor Red Bull Racing niet zo groot zijn geweest, sinds de invoering van de nieuwe reglementen aan het einde van 2013. Ook laat de Britse teambaas weten dat Mercedes nog altijd het ijkpunt is.

Horner over titelkansen Red Bull: "Beste positie sinds eind 2013"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet alleen Helmut Marko, maar ook Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich positief uitgelaten over de titelkansen van Red Bull Racing en Max Verstappen. Volgens Horner zijn de kansen - dat Red Bull Racing en/of Max Verstappen de wereldtitel in 2020 pakte - niet zo groot geweest sinds het 'hybride V6-turbo tijdperk', wat in 2014 begon.

"Ik denk dat we in de beste positie zitten, sinds de reglementswijzigingen aan het einde van 2013", aldus Horner, tegenover de Telegraaf. De Brit realiseert zich dat Red Bull sinds die tijd wordt afgetroefd door de Duitse renstal. Wat betreft de regelgeving verandert er in 2020 niets, dus alles blijft bij het oude.

Mercedes AMG F1 blijft ijkpunt

"Mercedes is nog steeds het ijkpunt, dus we moeten er alles aan doen om hen vanaf de eerste race in maart aan te vallen", vervolgt Horner, die ook weet dat Max Verstappen klaar is om voor de wereldtitel te vechten. "Wij moeten hem een auto geven, zodat hij kan vechten voor het wereldkampioenschap", zei de Red Bull-teambaas.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.