Horner over terugkeer Bernie Ecclestone: 'Je weet maar nooit'

De afwezigheid van Bernie Ecclestone in de Formule 1 is nog steeds goed merkbaar. Ecclestone, een persoonlijke vriend van Red Bull-teambaas Christian Horner, werd begin 2017 door de nieuwe eigenaren van de sport aan de kant geschoven.

Horner over terugkeer Bernie Ecclestone: 'Je weet maar nooit'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De vader van de Formule 1, zoals Bernie Ecclestone veelal genoemd wordt, is alweer twee jaar niet direct bij de sport betrokken. De 88-jarige Brit, die de F1 groot heeft gemaakt, wordt nog steeds gemist door Chirstian Horner.

De sport wordt geleid door Liberty Media's Chase Carey. De Amerikaan heeft het allerminst gemakkelijk met de onderhandelingen over de toekomst van de Formule 1 na 2020.

"De taak van Chase [Carey] is vergelijkbaar met die van Theresa May (Britse premier) met de Brexit -- Geen deal lijkt iedereen prima te vinden en de tijd dringt", aldus Christian Horner tegenover de Daily Mail.

Ecclestone stond bekend om zijn onverschrokken wijze van handelen en optreden. "Bernie was een dictator", vervolgt Horner zijn betoog. "Maar in sommige opzichten is dat juist wat de sport nodig heeft."

Horner is van mening dat het niet ondenkbaar is dat Bernie Ecclestone een comeback maakt in de Formule 1. "Je weet het maar nooit met hem, misschien koopt hij op een dag de sport weer terug", zegt Horner. "Hij is nog steeds in zeer goede gezondheid. Hij onderhoudt nog steeds nauwe banden met de teams, de promotors en overheden."

"Liberty [Media, red.] heeft aangestipt wat de zwakheden waren van Ecclestone -- toekomstige technologie en digitale media. Maar als het aankomt op het onderhandelen over een deal, dan kan je geen betere treffen als Bernard Charles [Ecclestone]", besluit de Red Bull-teambaas.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race