Horner over prestaties Verstappen: "Grenst aan het ongelooflijke"

Max Verstappen staat dan wel derde in het kampioenschap, maar de Nederlander scoorde in de afgelopen 21 races nooit lager dan een vijfde plek en viel niet één keer uit. Christian Horner noemt het "ongelooflijk".

Horner over prestaties Verstappen: "Grenst aan het ongelooflijke"
© Pirelli F1 Media

Max Verstappen rijdt zijn vijfde Formule 1-seizoen en volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is de Limburger bezig aan zijn sterkste seizoen ooit. Verstappen is nog maar 21 jaar oud en heeft sinds Canada 2018 een omslag meegemaakt. Hij rijdt sinds de GP van Canada foutloos en wist meerdere overwinningen en podiums voor Red Bull Racing binnen te slepen.

Christian Horner kan nog altijd zijn geluk niet op met zijn sterrijder. "Toen hij bij ons kwam rijden hoefde hij zich nog niet eens scheren", grapt Horner tegenover Sky Sports. "Wat Max dit jaar heeft gepresteerd grenst aan het ongelooflijke." In de laatste vijf races wist Verstappen altijd in de top vijf te finishen en dat is niemand gelukt, zelfs Lewis Hamilton niet.

In de eerste helft van het Grand Prix-seizoen is het niveau van Red Bull Racing, met hulp van Honda, enorm gestegen. Vooral uit de laatste vijf Grands Prix put de Oostenrijkse formatie hoop. "Het was een fantastische eerste helft van het seizoen," legt Horner uit aan Motorsport-Total.

Red Bull Racing is voornemens om het de tweede helft nog beter te doen. "Als we dit momentum kunnen vasthouden, komen er hopelijk nog meer dagen voor ons in de tweede helft van het seizoen, zoals in Oostenrijk en Duitsland," zegt Horner, verwijzend naar de twee enige overwinningen dit seizoen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.