VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Horner over debuut van Albon: "Buitengewoon indrukwekkend"

Horner over debuut van Albon: "Buitengewoon indrukwekkend"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon red zondag in Spa zijn eerste Formule 1-race voor Red Bull Racing. Daar waar Max Verstappen uitviel, wist Albon vanuit de achterhoede de vijfde plaats te bereiken en waardevolle punten binnen te slepen voor de Oostenrijkse renstal.

De Britse Thai maakte een zeer goede indruk. De had enkele uitstekende inhaalacties uitgevoerd op onder andere Renault-coureur Daniel Ricciardo en in de slotfase van de race op Racing Point-coureur Sergio Pérez.

"Alex maakte het hele weekend al een goede indruk op mij", steekt Christian Horner van wal. "En in de race reed hij erg volwassen en zijn inhaalacties waren geweldig en buitengewoon indrukwekkend."

Albon maakte een bemoedigende start mee tijdens zijn debuut voor Red Bull Racing. "Hopelijk kan hij volgende week [in Italië] een normale kwalificatie rijden en maken we een mooi weekend mee", aldus de Red Bull-teambaas.

In de slotfase van de race op Spa reed Albon op de zesde plaats en hij maakte in enkele ronden een achterstand van ruim acht seconden goed op de nummer vijf in de race, Sergio Pérez. Volgens de Mexicaan, die op een agressieve strategie stond, had hij geen enkele kans tegen de veel snellere Albon.

"Ik stond op een agressieve strategie en ging volledig in de aanval, haalde enkele coureurs in en het zag er naar uit dat plek vijf een mogelijkheid zou worden. Maar tegen het eind van de race betaalde we de prijs voor onze strategie. Ik kon Albon met geen mogelijkheid achter me houden", aldus Pérez.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.