Horner noemt clash Verstappen en Räikkönen "race-incident"

Max Verstappen en Kimi Räikkönen kwamen vlak na de start van de Grand Prix van België in de eerste bocht met elkaar in aanraking. Verstappen viel even later uit en Räikkönen kon vrij weinig uithalen in de race door schade aan zijn Alfa Romeo-bolide.

Horner noemt clash Verstappen en Räikkönen "race-incident"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner noemt het treffen tussen de Nederlander en de Fin een race-incident. "Ik denk dat het een race-incident was. Het was een slechte start vandaag, jammer dan Kimi Max niet gezien heeft", aldus Horner na het vallen van de finishvlag.

De vraag van Motorsport-Total wat er mogelijk had geweest voor Verstappen beantwoordt de Britse teambaas met: "Max zou het tempo van Mercedes en Ferrari kunnen volgen, maar dat kunnen we natuurlijk niet onderbouwen, maar ik denk dat hij tenminste Valtteri [Bottas] of Sebastian [Vettel] hadden kunnen uitdagen", aldus Horner.

Helaas voor het Red Bull-team, Max Verstappen en de vele tienduizenden Nederlandse fans pakte het allemaal teleurstellend uit. Verstappen kende, voorafgaand aan de uitvalbeurt in België, een indrukwekkend reeks van 21 Grands Prix waar hij minimaal in de top vijf was gefinisht. "Sinds Hongarije 2018 heeft hij een foutloze en indrukwekkende reeks neergezet", zegt Horner. "Hij eindigde in 21 races op rij in elke race in de top 5."

De mening van Horner, waarin hij het treffen tussen Verstappen en Räikkönen als race-incident bestempeld, wordt niet gedeeld door Frédéric Vasseur. De Alfa Romeo-teambaas heeft een heel andere mening over het gebeurde in de eerste bocht. "Het is een domme zet", vertelde hij aan Motorsport.com. "Hij probeerde in de eerste bocht twee wagens in te halen. We zijn hier niet in Boedapest of Monaco, er is later nog voldoende plaats om in te halen. Hij kwam van nergens. Hij lag zelfs nog achter Perez bij het remmen."

De waarheid zal ergens in het midden liggen en gelukkig kunnen we al snel kijken naar de volgende race van dit GP-seizoen. Want aanstaande vrijdag beginnen de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Italië op Monza.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET