We geven niet op

Horner: "Mercedes favoriet, maar wij zijn meest constante uitdager"

Niemand weet nog hoe het aankomende Formule 1 seizoen zich gaat ontvouwen. Wie heeft zijn huiswerk het beste gedaan, in relatie tot de nieuwe aerodynamische regels, die tenminste 10% downforce moeten wegnemen. Wat Christian Horner betreft is Mercedes wederom de duidelijke favoriet in 2021.

Horner: "Mercedes favoriet, maar wij zijn meest constante uitdager"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner sprak met Autosport Magazine onder andere over zijn verwachtingen voor het nieuwe F1-seizoen. "We hebben gezien dat er een team was wat de afgelopen zeven jaar de sport totaal domineerde", begint Horner tegenover Autosport Magazine, verwijzend naar Mercedes. "Omdat de auto's en de coureurs nauwelijks veranderen zou je verwachten dat Mercedes weer een zeer sterk uitgangspunt heeft."

Red Bull stootte zich in de afgelopen meermaals aan de steen der correlatie tussen de data uit de windtunnel en de werkelijke gegevens. Dit jaar zal de kans op een herhaling minimaal zijn. "Ik hoop dat we door gebruik te maken van de lessen die we uit 2020 hebben geleerd, Mercedes een flinke uitdaging kunnen geven", voegt Horner toe. "Mercedes zal ook in 2021 ongelooflijk sterk en favoriet zijn - vooral door wat er achter in de auto ligt. Misschien was het [de W11 uit 2020] wel hun beste auto uit het hybride tijdperk."

Los van het ijzersterke pakket verwacht de Britse teambaas ook dat Mercedes door de zege van Max Verstappen in Abu Dhabi extra gemotiveerd is geraakt. En niet te vergeten de klinkklare zege van de Nederlander op Silverstone, in het tweede weekend. "Mercedes is een compleet en solide team en ze krijgen de eer voor de records die ze hebben gebroken, zoals zeven wereldtitels op rij", zei Horner.

"Maar over de afgelopen zeven jaar zijn wij [Red Bull Racing] de meest constante uitdager geweest. Het is ons gelukt om in zes van de zeven jaar races te winnen. En het is belangrijk voor ons dat we blijven proberen om op elk gebied beter te worden", aldus de teambaas uit Groot-Brittannië.

Volgende week dinsdag 23 februari wordt de Red Bull RB16B onthuld. Naar verluidt zal Max Verstappen later die week de RB16B met nieuwe Honda F1-motor onder handen voor een shakedown op Silverstone Circuit. Sergio Pérez krijgt ter voorbereiding van zijn nieuwe seizoen een privétest in een Toro Rosso van 2018.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 nieuws 2021Formule 1 2021Honda Racing F1Max VerstappenRed Bull F1Sergio Pérez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.