VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Horner vergelijkt Max Verstappen met Michael Schumacher

Horner vergelijkt Max Verstappen met Michael Schumacher
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Christian Horner raakt maar niet uitgepraat over het talent van Max Verstappen. Ook in gesprek met ESPN lauwert de Red Bull-teambaas Verstappen opnieuw en vergelijkt hem zelfs met F1-legende Michael Schumacher.

Alexander Albon, Daniel Ricciardo en Pierre Gasly zijn stuk voor stuk grote talenten in F1. Maar toch hebben de drie gemeen dat ze het erg lastig kregen als teamgenoot van Max Verstappen. Christian Horner legt tegenover ESPN uit waarom dat zo is.

Max Verstappen heeft de eigenschap om zich enorm snel aan een bolide aan te passen. In de jacht op successen heeft Red Bull Racing de afgelopen jaren de limiet opgezocht met het ontwerp van de verschillende RB's. De enige die goed kan omgaan met een nerveuze RB is Max Verstappen.

Verstappen kan zich heel erg snel aan de rijeigenschappen van een F1-bolide aanpassen. En dat lukt zijn teamgenoten niet zo snel. Volgens Horner is dat een eigenschap die ook Michael Schumacher tijdens zijn Benetton in de jaren negentig machtig was.

"Ik wil hem graag vergelijken met Michael Schumacher - toen hij in de jaren negentig voor Benetton reed", steekt Horner van wal tegenover ESPN. "Hij had toen niet veel teamgenoten die op dezelfde manier met de Benetton overweg konden zoals Michael dat wel kon. En volgens mij kan Max [Verstappen] dat ook met onze auto."

"De auto heeft een bepaald gedrag wat Max niet van zijn stuk brengt. Daar waar Alex, Daniel en Pierre moeite hadden met de auto, kon Max er zo mee wegrijden", aldus Horner.

Op de vraag waarom Verstappen dan zoveel beter met de RB16 overweg kan, antwoordt Horner: "Max is een natuurtalent en heeft veel mogelijkheden. Hij heeft ontzettend veel zelfvertrouwen en een ongelooflijke controle over de auto, kan heel erg goed racen en heeft nu ook de nodige ervaring."

"Als je eigenschappen het op je tweeëntwintigste, dan ben je een echt racebeest", sluit Christian Horner af.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.