VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Horner in zijn nopjes met tweede startrij: "Alex is snel in de race"

Horner in zijn nopjes met tweede startrij: "Alex is snel in de race"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Alexander Albon in actie tijdens VT3 op Circuit Mugello 2020

Max Verstappen en Alexander Albon namen zaterdag bezit van de tweede startrij. Het is Albon eindelijk gelukt om zich vlak in de buurt van zijn teamgenoot te kwalificeren. Die uitgangspositie is gunstig voor Red Bull Racing, zeker op Mugello. Red Bull-teambaas is dan ook erg blij met het uitganspunt voor de Red Bull-coureurs.

"Het is geweldig dat beide rijders, vooral Alex, zich zo hoog hebben weten te kwalificeren!", steekt Horner van wal tegenover Sky Sports. "Dit weekend zijn we vooral snel in de derde sector, maar de eerste kans om aan te vallen is vlak na de start in richting de eerste bocht."

"Wat er hierna zal gebeuren - kan niemand zeggen, aangezien we nog niet eerder in Mugello hebben geracet en niet weten hoeveel pitstops er moeten worden gehouden - een of twee. Het zal vreemd zijn om te begrijpen hoe de banden zich gedragen op zo'n agressief circuit."

Waar iedere Formule 1-fan al lang op zit te wachten is een direct gevecht tussen Mercedes en Red Bull Racing. En vandaag is die kans er, tijdens de Formule 1-race op Mugello. "Misschien zal deze wens voor de fans uitkomen! Max is ongelooflijk gefocust op een stevig gevecht, omdat hij zijn kans voelt en niets te verliezen heeft. Gezien de individuele situatie is voor Max elke race vergelijkbaar met een finale", aldus de teambaas van het Formule 1-team uit Milton Keynes.

Alexander Albon lag de afgelopen maanden continu onder vuur in de media. De Thaise Brit moest vertrekken, was de algehele tendens. Red Bull Racing wilde nergens van weten en heeft altijd het potentieel in de teamgenoot van Verstappen gezien. "In Spa en Monza toonde Alex een goede snelheid, maar beide weekenden waren erg moeilijk voor hem. In Mugello gaat het een stuk beter, hij zag er zelfverzekerd uit tijdens de trainingen, presteerde goed in de kwalificatie en we weten dat hij in races erg snel kan zijn."

"We hopen dat Albon in dezelfde groep kan blijven met de coureurs van Mercedes en Max, waardoor we onze strategie kunnen uitspelen: het zal voor Mercedes veel moeilijker zijn om te reageren op de acties van onze twee coureurs tegelijk", besluit Horner.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.