VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Horner hoopt op voordeel met Verstappen op medium en Albon op soft

Horner hoopt op voordeel met Verstappen op medium en Albon op soft
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Christian Horner hoopt dat de bandenstrategie van Max Verstappen en Alexander Albon in het voordeel werkt voor Red Bull Racing. Verstappen kwalificeerde zich in Q2 op de mediums en Albon reed op softs naar het derde deel van de kwalificatie. De Red Bull-coureur staan op de tweede en derde startrij, Verstappen op P3 en Albon op P6.

Net als dr. Helmut Marko is ook Christian Horner weer apetrots op de Red Bull-monteurs. Als een geoliede machine wisten de monteurs in een recordtijd van vijf minuten een bougie in de Honda-motor van Verstappen te vervangen. En dat mag gezien worden als een wereldrecord.

"De derde plek van Max vandaag is te danken aan het geweldige teamwork van de monteurs, die een elektrisch probleem aan zijn auto in recordsnelheid hebben weten te repareren. Max kon in Q2 nog op tijd naar buiten rijden om een rondetijd neer te zetten, maar dit had natuurlijk gevolgen voor zijn voorbereiding op Q3", zei Christian Horner na de F1-kwalificatie.

Net als Max Verstappen zelf, denkt de Red Bull-teambaas ook dat er gisteren niet meer dan een derde plaats in had gezeten. "Een derde plek was waarschijnlijk vandaag nog steeds het maximaal haalbare, en het feit dat hij zich op de mediums heeft gekwalificeerd geeft ons mogelijkheden voor de race van morgen", aldus Horner.

De track limits speelden Alexander Albon meermaals parten. Het lukte de Britse Thai maar ternauwernood op zich op de derde startrij te kwalificeren. En daar is de Britse teambaas toch goed over te spreken.

"Alex verloor een aantal rondetijden vanwege het overschrijden van de track limits, dus zijn laatste ronde in Q3 was allesbepalend. Hij heeft het goed gedaan om zich van de derde startrij te verzekeren met een zesde plek. Omdat hij zijn beste tijd van Q2 op de softs heeft genoteerd, start Alex de wedstrijd morgen op een andere band dan Max. Dit betekent dat we bij beide auto’s een verschillende strategie hebben. Hopelijk werkt dat in ons voordeel."

In de top tien van de F1-startgrid staan drie coureurs op de medium banden en dat zijn Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Max Verstappen. De rest staat op de medium banden van Pirelli.

De race voor de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna begint zondagmiddag om 13:10 uur.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.