VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Horner: "Het werd een uitdaging om Verstappen te vertragen"

Horner: "Het werd een uitdaging om Verstappen te vertragen"
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Max Verstappen moest de eer van snelste raceronde op iets meer dan een tiende laten gaan aan Sebastian Vettel. Even was er tijdens de race in Mexico bij Red Bull de vrees dat Max Verstappen 'over the top' zou gaan in de race. De Nederlander liet weten dat hij zich tijdens de race op een gegeven moment ging vervelen en vroeg over de boordradio wat de snelste raceronde was op dat moment.

Bij Red Bull Racing gingen de tenen krom. Het team probeerde uit alle macht de Nederlander juist snelheid te laten minderen om zijn banden te sparen. Vanuit het team werd de krachtbron van Verstappen zelfs een beetje afgeknepen.

Ongeveer zes ronden voor de finishvlag zou vallen in Mexico reed Max Verstappen de snelste raceronde. Helaas voor de Nederlander nam Ferrari-coureur Sebastian Vettel dat stokje, met nog drie ronden te gaan, van de Nederlander over.

"Het was een enorme uitdaging om hem te vertragen", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. "We moesten hem vertragen en dat was vreemd omdat we hem altijd sneller willen laten gaan. Ik denk dat hij [Max Verstappen, red.] op een gegeven moment verveeld raakte."

Max Verstappen vertelde na afloop van de race in Mexico dat hij "de makkelijkste race ooit" had gereden en gewonnen en dat bevestigt het betoog van teambaas Christian Horner.

"We moesten hem maar afremmen en dat er begon zelfs frustratie uit zijn woorden over de boordradio te klinken", aldus Horner tegenover Autosport.

"Hij [Max Verstappen, red.] houdt van 'wheel-to-wheel racing', zoals hij in de eerste paar bochten deed. Je kon zien dat hij opleefde na de kwalificatie. Hij wilde deze race meer dan wie dan ook winnen."

Er is bij Red Bull Racing sprake van een bonus wanneer er een snelste raceronde wordt gereden door een van de coureurs. Maar Christian Horner denkt er over na om de snelste raceronde uit het bonussysteem te verwijderen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.