Horner heeft er vertrouwen in: "Het wordt een seizoen om nooit te vergeten"

Horner heeft er vertrouwen in: "Het wordt een seizoen om nooit te vergeten"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het COVID-19-virus houdt de wereld in een soort wurggreep en ontziet daarbij ook de Formule 1 niet. Donderdag werd besloten om ook de Grands Prix van Nederland, Spanje en Monaco uit te stellen. Monaco nam later zelf de beslissing om de race niet meer te houden in 2020.

Alle autosportfans verkeren in een soort onwerkelijke toestand. Na een lange winterstop zou het Formule 1-seizoen op 15 maart in Melbourne, Australie beginnen. Vlak voor aanvang van de eerste vrije training werd het hele GP-weekend afgeblazen en kijken we inmiddels naar zeven Grands Prix die niet volgens de kalender plaatsvinden. Zoals de zaken er nu voor staan begint het Formule 1-seizoen op zijn vroegst op 7 juni in Azerbeidzjan.

De FIA en de Formule 1 werken samen met de promotors van de overgebleven Grands Prix aan een nieuwe F1-kalender met een compleet nieuwe indeling. Geheel volgens afspraak, die donderdag tijdens de telefoonconferentie tussen de FIA, Formule 1 en de teams gemaakt is, is het niet noodzakelijk dat de teams om hun fiat wordt gevraagd bij een nieuwe invulling van het seizoen.

Ook al is er geen zekerheid over een start van het seizoen in Azerbeidzjan Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zich geen zorgen. Volgens de Brit is de renstal uit Oostenrijk er helemaal klaar voor. Op Instagram legt Horner uit: "We hebben meerdere zaken besproken en er worden maatregelen getroffen om er zeker van te zijn dat als we beginnen dat we dat veilig doen", aldus Horner in relatie tot het coronavirus. "Maar wees gerust. Als het seizoen uiteindelijk begint, zal het er één worden om nooit te vergeten."

In de komende weken zal duidelijk worden of de beoogde herstart van seizoen 2020 daadwerkelijk in Azerbeidzjan plaatsvindt of dat ook die race wordt uitgesteld.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.