Horner geërgerd over grijs gebied tracklimits: "Hebben consistentie nodig"

Christian Horner is en blijft geërgerd over de onduidelijkheden rond de tracklimits, iets wat al jaren speelt. De Red Bull-teambaas pleit ervoor dat er meer duidelijkheid komt, zodat er eindelijk een punt gezet kan worden achter alle discussies achteraf.

Horner geërgerd over grijs gebied tracklimits: "Hebben consistentie nodig"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen en Christian Horner

Velen hebben zich afgevraagd hoe het mogelijk was dat Lewis Hamilton maar liefst 29 keer de tracklimits overschreed in bocht 4 van het circuit in Bahrein, voordat er een waarschuwing kwam vanuit de wedstrijdleiding in Bahrein. Dat is niet te rechtvaardigen, zeker niet als Max Verstappen in de slotfase van de race Lewis Hamilton inhaalt, daarbij dezelfde tracklimits overschreed en de positief moet teruggeven.

Volgens FIA-racedirecteur Michael Masi is het allemaal zo klaar als een klontje. "Er is heel duidelijk gecommuniceerd met de teams dat we het niet zouden bestraffen, maar wel als er voordeel uit gehaald werd. We hebben de regels dus niet tijdens de race veranderd", aldus Masi.

Christian Horner ziet het toch wel een beetje anders. "Toen Mercedes het tempo verhoogde overschreden ze de tracklimits. Dus toen namen we contact op met de wedstrijdleiding om te vragen of dat oké was. We praten hier over twee tot drie-tiende van een seconde per ronde voordeel", aldus de Red Bull-teambaas.

Globaal omgerekend houdt het voordeel in dat er, over de 29 ronden dat Hamilton de tracklimits overschreed, maar liefst tussen de zes en negen seconden voordeel voor Mercedes optrad.

"Pas toen kreeg Mercedes een waarschuwing om zich aan de tracklimits te houden", voegt Horner toe, die van mening is dat er snel duidelijkheid moet komen. "Tracklimits zullen [op deze manier] altijd discutabel blijven, maar we hebben consistentie nodig. We hebben hier zwart of wit nodig en geen verschillende grijstinten. Ik vond het allemaal frustrerend."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 GP Bahrein 2021Lewis HamiltonMax VerstappenMichael MasiRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.