Horner en Verstappen: "De Formule 1 kan tevreden zijn"

Max Verstappen denkt dat de Formule 1 er - gezien de toekomst - goed voorstaat met de volgende generatie van topcoureurs. Daar is Red Bull-teambaas Christian Horner het mee eens. "De Formule 1 kan tevreden zijn", aldus Horner.

Horner en Verstappen: "De Formule 1 kan tevreden zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks dat iedereen vooraf dacht dat het GP-seizoen 2019 een strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zou worden, kan tegen het eind van het seizoen gezegd worden dat ook Max Verstappen en Charles Leclerc hun voetafdrukken hebben gezet in het afgelopen seizoen. Het jonge duo is klaar om de 'oude' generatie voorbij te steken.

Wanneer Christian Horner door Auto Motor und Sport gevraagd wordt naar de jongste coureur van Ferrari, antwoordt hij: "Hij is ook een ongelooflijk talent. De Formule 1 kan tevreden zijn om twee coureurs - uit dezelfde leeftijdcategorie - die van zo'n hoog kaliber zijn. Zij gaan in de toekomst met elkaar de strijd aan. Lewis [Hamilton] zal er voorlopig ook nog bij zijn en ik wil ook Sebastian [Vettel] niet afschrijven. Zij laten zien dat er absoluut nog leven in zit", voegt Horner toe.

Ook Max Verstappen is het er over eens dat de Formule 1 er goed voorstaat met zoveel jong talent. "Ik denk dat het niet alleen over Charles [Leclerc] of mijzelf gaat", zegt Verstappen tegen Sport Bild. "Lando Norris is zeer getalenteerd, hij is écht goed. Om George Russell te kunnen beoordelen - nu hij bij Williams rijdt - is wat lastiger. Maar uiteindelijk zijn er veel van onze generatie die voor de wereldtitel willen vechten, helemaal als de 'ouderen' straks stoppen", aldus Verstappen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.