Horner spreekt van "droomstart" van het nieuwe GP-seizoen

Red Bull-teambaas Christian Horner is dolgelukkig dat met de "droomstart" van de samenwerking tussen Red Bull Racing en Honda Racing F1. Max Verstappen reed zondag een geweldige race en eindigde zodoende op het podium, het eerste podium voor Honda sinds 2008.

Horner spreekt van "droomstart" van het nieuwe GP-seizoen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het is echt een geweldige dag voor ons", begint Christian Horner tegenover Sky Sports. Max Verstappen startte vanaf de vierde plaats en kon in de 31e ronden Ferrari-coureur Sebastian Vettel inhalen. Vervolgens zette de Nederlander de achtervolging in op Lewis Hamilton, die op dat moment zijn teamgenoot Bottas aan de horizon zag verdwijnen.

Max Verstappen kon Hamilton langdurig onder druk zetten en dat resulteerde er in de Red Bull-coureur heel erg dichtbij kon komen aan de geregerend wereldkampioen. Aan het eind van de race was het verschil tussen beiden nog maar 1,6 seconde.

"Een podium pakken, dat is toch een droomstart van het seizoen met de nieuwe motor", gaat een dolenthousiaste Horner verder. "Ze [Honda] hebben in de winter een geweldig product afgeleverd. De motor is betrouwbaar en heeft vermogen, daarvan kon Max tegen het eind van de race goed gebruik van maken."

Over de knokpartij tegen Ferrari was de Britse teambaas ook erg superlatief positief. "We konden er in de run naar bocht 3 al naast komen. Max heeft echter niet opgegeven en met hulp van de DRS kon hij een mooie actie buitenom forceren."

Het resultaat van vandaag geeft Horner vertrouwen voor de komende races en het GP-seizoen. "Na het inhalen van Vettel heeft Max Hamilton de halve race onder druk kunnen zetten. Het leek er op dat we sneller waren. En dat we dat hier [in Melbourne] kunnen doen is erg bemoedigend." Melbourne is nooit een 'vriend' geweest van de Oostenrijkse renstal. "We hebben nu een goede basis om onze auto verder te ontwikkelen", aldus Horner.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.