Als Lewis Hamilton eind 2021 stopt

Horner: "De naam van Max zal bovenaan het lijstje van Mercedes staan"

Volgens Christian Horner staat de naam van Max Verstappen bovenaan het lijstje van Mercedes, in het geval dat Lewis Hamilton eind 2021 de Formule 1 de rug toe keert. De Red Bull-teambaas denkt alleen niet dat Verstappen zomaar het Brit Oostenrijkse team zal verlaten.

Horner: "De naam van Max zal bovenaan het lijstje van Mercedes staan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko onthulde vorige week dat er een prestatieclausule in het contract van Max Verstappen staat. De Nederlander kan een vrij man zijn als hij in 2021 niet in staat is om op eigen kracht voor de wereldtitel te strijden. Dat zet Max Verstappen volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bovenaan de wishlist van Mercedes, mocht Lewis Hamilton eind dit jaar besluiten de Formule 1 te verlaten.

"Ja, dat denk ik echt. Als Hamilton stopt, dan staat de naam van Verstappen boven aan het lijstje van Mercedes", aldus Horner eerder deze week. Hoe belangrijk het ook lijkt, Christian Horner denkt niet dat Max Verstappen van plan is om zomaar het Red Bull-team te verlaten.

"Het heeft geen enkele zin om een coureur te dwingen en hem aan zijn contract te houden als hij dat niet wil", zei Horner. "De relatie die je met een coureur hebt is belangrijker dan de inhoud van contracten. Contracten komen pas op tafel als er problemen zijn", zei hij. "Het is aan ons om een competitieve auto te leveren. Dat is wat hij [Verstappen, red.] wil en wat wij willen, dus we bevinden ons in een identieke situatie."

"De relatie met Max is erg sterk. Hij heeft vertrouwen in het project en in wat we doen, hij ziet welke investeren Red Bull doet", voegt de Brit nog toe.

Het is nog niet bekend wanneer de Oostenrijkse renstal hun nieuwe strijdwapen gaat presenteren. Maar wel is duidelijk dat Max Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez met de Red Bull RB16B, met daarin de Honda F1-motor, aan nieuwe poging gaan doen om Mercedes van de zoveelste wereldtitel af te houden.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerMax VerstappenMercedes F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.