Horner: "Albon moet zich comfortabeler gaan voelen"

Alexander Albon kon in geen velden of wegen meekomen met teamgenoot Verstappen tijdens de Grand Prix van Steiermark. De jonge Thai komt ruim een halve seconde per ronde tekort waardoor hij Verstappen niet kan helpen in zijn jacht op Mercedes.

Horner: "Albon moet zich comfortabeler gaan voelen"
© Honda Racing F1

Het is duidelijk dat Alexander Albon het erg lastig heeft om het tempo van Max Verstappen te kunnen bijbenen. De jonge Thaise Brit reed het grootste gedeelte van de race ruim een halve minuut achter zijn teamgenoot. Alleen door een extra stop van de Nederlander werd het gat kleiner. Albon kan het vuur tot op heden dan ook niet aan de schenen leggen bij de coureurs van Mercedes. Het nadeel hiervan is dat Verstappen er volledig alleen voor staat in de strijd met de Duitse ploeg.

Albon wordt in de media al vergeleken met Pierre Gasly. De Fransman was tot en met de Grand Prix van Hongarije vorig jaar de teamgenoot van Verstappen. Echter, Gasly wist het tempo niet bij te benen waarna hij midden in het seizoen werd vervangen door Albon. Albon komt op zijn buurt zeker een halve seconde per ronde tekort op Verstappen waardoor ook hij niet aan het ideale beeld kan voldoen.

Teambaas Christian Horner weigert om zijn pupil in de kou te laten staan, maar erkent dat het gat groot is. “Alex had een race met twee kanten. Hij had problemen in de eerste helft van de race, maar het tweede gedeelte verliep heel goed. We moeten samen met hem het probleem gaan begrijpen en ervoor zorgen dat hij met veel brandstof aan boord zich comfortabeler gaat voelen”.

“Zijn tempo was sterk in de tweede helft van de race”, gaat Horner verder. “Hij vocht erg goed tegen Pérez en was in die fase drie of vier tienden sneller dan Bottas die zelfs op verser rubber reed”. Meer dan een vierde plaats zat er niet in voor Albon, maar ook zijn eerste punten zijn nu een feit. Met 12 punten staat hij nu op de 8ste stek in het WK.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonChristian HornerF1 GP HongarijeF1 GP Hongarije 2020F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk (2) 2020Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.