VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

'Hoogte van circuit in São Paulo voordelig voor Verstappen'

'Hoogte van circuit in São Paulo voordelig voor Verstappen'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ook al ligt het circuit in Brazilië anderhalve kilometer lager dan het circuit in Mexico, toch denkt Ho-Pin Tung dat de ligging van Autódromo José Carlos Pace als voordeel van Max Verstappen en Red Bull kan uitpakken.

Volgens Formule 1-analist Ho-Pin Tung is het niet ondenkbaar dat we aanstaande zondag kunne juichen voor de sterrijder van Red Bull Racing. Niet alleen de rijrichting, die tegen de klok in is op het circuit in São Paulo, maar ook de ligging en de hoogte van het circuit - tussen twee meeren (Interlagos) - kan Verstappen in de kaart spelen.

"Niet zo hoog als in Mexico, maar nog altijd zo'n 700 meter boven zeeniveau en net als in Mexico zorgt die ijlere lucht voor minder downforce, minder vermogen en een minder efficiënte koeling", aldus Tung tegenover Grand Prix Radio. "We weten inmiddels dat de auto hier goed mee kan omgaan. Tel daarbij op dat Max – ongeacht de condities – altijd sterk is op dit circuit dan denk ik dat de Verstappen-fans reden tot juichen zullen hebben."

Feitelijk ligt het Formule 1-circuit in São Paulo op een hoogte van 760 meter boven zeeniveau. En daarmee is het hoogteverschil tussen Autódromo José Carlos Pace in Brazilië en Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico iets minder dan anderhalve kilometer, maar is Tung van mening dat het in het voordeel is van de Red Bull RB15 en mogelijk de Honda-motor, ook al is het voor - vergeleken met de concurrentie - stukken kleiner, ten opzichte van de Grand Prix van Mexico.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.