'Hoogte van circuit in São Paulo voordelig voor Verstappen'

Ook al ligt het circuit in Brazilië anderhalve kilometer lager dan het circuit in Mexico, toch denkt Ho-Pin Tung dat de ligging van Autódromo José Carlos Pace als voordeel van Max Verstappen en Red Bull kan uitpakken.

'Hoogte van circuit in São Paulo voordelig voor Verstappen'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens Formule 1-analist Ho-Pin Tung is het niet ondenkbaar dat we aanstaande zondag kunne juichen voor de sterrijder van Red Bull Racing. Niet alleen de rijrichting, die tegen de klok in is op het circuit in São Paulo, maar ook de ligging en de hoogte van het circuit - tussen twee meeren (Interlagos) - kan Verstappen in de kaart spelen.

"Niet zo hoog als in Mexico, maar nog altijd zo'n 700 meter boven zeeniveau en net als in Mexico zorgt die ijlere lucht voor minder downforce, minder vermogen en een minder efficiënte koeling", aldus Tung tegenover Grand Prix Radio. "We weten inmiddels dat de auto hier goed mee kan omgaan. Tel daarbij op dat Max – ongeacht de condities – altijd sterk is op dit circuit dan denk ik dat de Verstappen-fans reden tot juichen zullen hebben."

Feitelijk ligt het Formule 1-circuit in São Paulo op een hoogte van 760 meter boven zeeniveau. En daarmee is het hoogteverschil tussen Autódromo José Carlos Pace in Brazilië en Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico iets minder dan anderhalve kilometer, maar is Tung van mening dat het in het voordeel is van de Red Bull RB15 en mogelijk de Honda-motor, ook al is het voor - vergeleken met de concurrentie - stukken kleiner, ten opzichte van de Grand Prix van Mexico.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.