VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Honda's Masashi Yamamoto: "Honda wil duidelijke regels"

Honda's Masashi Yamamoto: "Honda wil duidelijke regels"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Eerder deze week werd het wereldkundig gemaakt dat de autosportdivisie van Honda, Honda Racing F1, het contract met Red Bull Racing en Toro Rosso heeft verlengd met - om te beginnen - een jaar. Tot en met 2021 levert de Japanse autofabrikant de krachtbron aan de Red Bull-stallen.

Na de contractverlenging van een jaar ontstond de vraag 'waarom verlengen met een jaar en niet voor langere periode?'. Op die vraag gaf Honda-topman Masashi Yamamoto vrijdag antwoord. In het programma Formule 1 Café - van Ziggo Sport - werd duidelijk dat Honda zekerheid - over de regelgeving en wat de jaarlijkse kosten zijn - wil.

Tegenover Jack Plooij verklaar Yamamoto: "We willen het per jaar bekijken en zien hoe de regelgeving zich ontwikkelt. Honda wil de kosten kunnen beheersen en er zijn meerdere redenen, waar ik nu niet op in kan gaan."

Hieruit mag worden opgemaakt dat Honda absoluut niet de intentie heeft om te stoppen met het leveren van Formule 1-motoren aan de Red Bull-stallen: Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso (vanaf 2020 Scuderia Alpha Tauri).

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.