Honda wil in 2020 consistenter zijn: "Niet alleen op bepaalde circuits"

Honda Racing F1, de motorleverancier van Red Bull Honda en Alpha Tauri, streeft ernaar om in 2020 consistenter te zijn. Daarmee wil de Japanse autofabrikant vooral Red Bull Racing mee kans geven om op alle circuits en niet alleen op - zoals in 2019 - op bepaalde circuits.

Honda wil in 2020 consistenter zijn: "Niet alleen op bepaalde circuits"
© Honda Racing F1

"Vorig jaar hadden we circtuis die beter voor ons waren", licht Honda Formule 1-directeur Masashi Yamamoto toe aan Motorsport-Total. Van dat streven moet vooral Red Bull Racing profiteren, dat is immers het team wat in 2020 voor de wereldtitel wil gaan. Alpha Tauri gaat geen rol spelen om de hoofdprijs, dat kan gerust gesteld worden.

Alpha Tauri (voorheen Toro Rosso) was wel het team wat de kastanjes voor Red Bull uit het vuur haalde, want in 2018 was het de Italiaanse formatie uit Faenza die Honda van McLaren overnam als motorleverancier. Het risico wat Alpha Tauro daarmee nam was groot, maar achteraf gezien heeft het niemand windeieren bezorgd. Red Bull Racing volgde het voorbeeld van Alpha Tauri en nog voor de zomer van 2018 besloot Red Bull Racing om in 2019 ook Honda in de arm te nemen.

Max Verstappen won drie grands prix (Oostenrijk, Duitsland en Brazilië) en wist ook tweemaal een pole position te pakken. De circuits in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië zijn alle drie uitgerust met lange rechte stukken en toch wist Honda het maximale uit de krachtbron te halen, ook al ging het er in Duitsland - tijdens de regenrace - niet om wie de krachtigste motor had.

Honda heeft aangegeven dat ze Max Verstappen in 2020 op alle circuits materiaal willen geven waarmee hij voor de overwinning kan vechten. De Japanners waren na de overwinningen al gemotiveerd, maar zijn dat nog meer sinds Verstappen zijn contract met Red Bull Racing heeft verlengd. Honda heeft een duidelijk doel: Wereldkampioen worden met Max Verstappen.

Red Bull Racing moet het sterkste team, achter Mercedes, worden. "We moeten een krachtige motor ontwikkelen zodat deze order ook van toepassing is", zegt Yamamoto. "We willen Max [Verstappen] kunnen zeggen dat hij in alle races voor de zege kan gaan. Zo'n goede motor moeten we leveren, en we moeten ons ook blijven ontwikkelen en verbeteren."

Maar Honda legt niet alleen de focus op vermogen en snelheid, ook de betrouwbaarheid moet er zijn. Maar Masashi Yamamoto stelt de Nederlander en zijn grote schare fans gerust. "Max hoeft zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de motor", zo stelt de Japanner.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.