Honda ziet vol vertrouwen het nieuwe Formule 1-seizoen tegemoet

Tijdens de wintertests in Barcelona deden geruchten de ronde over vibratieproblemen met de Honda-motor in chassis van Red Bull RB15. Maar volgens de nieuwe motorpartner van het Formule 1-team van Red Bull zijn alle punten waaraan gewerkt moest worden niet meer aan de orde.

Honda ziet vol vertrouwen het nieuwe Formule 1-seizoen tegemoet
©Red Bull

Honda kijkt vol vertrouwen naar de seizoensopener in Australië. Zo laat de sportdivisie van de Japanse autofabrikant weten. "Voor de eerste Grand Prix van het seizoen is er altijd sprake van een gezonde spanning. Dat geldt nu voor ons als Honda meer dan ooit, omdat we voor het eerst sinds jaren twee teams moeten bedienen", aldus Honda-baas Toyoharu Tanabe.

"In de wintertests hebben de vier coureurs van de twee teams erg veel kilometers gereden. Bij het maken van de testkilometers - en daar zijn de testdagen dan ook voor - zijn we tegen een aantal kleine problemen gelopen, maar die hebben we allemaal kunnen verhelpen voor het raceweekend in Melbourne", aldus Tanabe.

Na de testdagen in Barcelona liet Honda al weten het ontwerp van de krachtbron aan te passen. Naar eigen zeggen zou het ontwerp iets "te agressief en te compact" geweest zijn. Ook dat ontwerp is intussen tot ieders tevredenheid aangepast.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET